Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google koupil Urchin

30. 03. 2005 - 18:29

Software, který pomáhá tvůrcům stránek vizualizovat statistiky do přehledných grafů nyní připadne do vlastnictví Google. Nejlepší systém pro sledování konverzi a zobrazování všech dat souvisejících s vaším webem - to je Urchin.

Vykukující z mnoha

Pravděpodobně znáte nějaký software, kterým sledujete návštěvnost vašich stránek. Zpracováváte logy a pracně dolujete z přístupových logů požadované údaje. Urchin vám umožní jen vybrat požadovanou tématickou oblast a vidět.

Důraz na vizualizaci

Graficky znázorňuje příchozí uživatele z vyhledávačů. Jejich cesty vaším webem a jejich chování na stránkách. Ukáže vám na které stránce potencionální zákazník přicházející z vyhledávače ztratil chuť nakupovat a odešel jinam. Zobrazí vám přímo v grafice vašeho webu statistiku každého odkazu, na který se klikalo (nejen číselným, ale také grafickým indikátorem).

Jděte si za svým cílem

Nadefinujete si několik cílů, ke kterým vaše stránky slouží a potom se již jen kocháte, jak se vám daří cíle plnit. Pokud se někde něco nedaří, stačí pár úprav a opět si hned prohlédnete výsledek provedených změn.

Čekají nás změny v AdWords?

Díky tomu, že Google tento nástroj zakoupil se můžeme dočkat možná poklesu jeho ceny (jako v případě Keyhole) a nebo implementace do systému AdWords. Jednou z částí programu Urchin je totiž i sledování úspěšnosti konverze návštěvníků z vyhledávačů. Pokud bude aspoň část integrována do online systému AdWords, tak nejeden uživatel zajásá.

Urchin - Google Agrees To Acquire Urchin

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související