Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Earthlink mail ve flashi

08. 03. 2005 - 21:19

Emaily v čistém HTML a nebo rámcích přestaly stačit. Začaly se vyvíjet javascriptové verze s minimální přenosovou náročností. Google se po javascriptové verzi vrací zpět k čistému HTML. Earthlink jde od HTML k flashi.

Podle BetaNews se emailová společnost Earthlink pouští do vytvoření kompletní emailové aplikace ve Flashi. Betaverze by se měla objevit na internetu v květnu letošního roku.

RIA - Rozmanitá Internetová Aplikace

Celé flashové rozhraní je vyvíjeno jako jednolitá aplikace. Uživatel bude používat prohlížeč jako terminál pro načtení jednoho flashe. Žádné další využití prohlížeče se nepředpokládá. Celý email si bude žít ve vlastním světe. Nebude fungovat tlačítko zpět, počítám že se nebude zobrazovat ani klasická nabídka pro pravé tlačítko myši.

Uživatel bude odkázán jen na funkce vytvořené ve flashi, které mu přinesou tvůrci nového emailu. Celý systém vytváří společnost Laszlo Systems Inc..

Převratné funkce?

Uváděny jsou zajímavé funkce, jako stahování emailů na pozadí (až 100 emailů do vyrovnávací paměti) nebo vylepšená kontrola uživatelského vstupu ještě před odesláním dat na server. Rychlé bude také třídění emailů podle různých kritérií. Stažené a zobrazené zprávy budou přeskládány bez dalších dotazů na server.

Nic co nezvládne JavaScript

Většina zmiňovaných funkcí jde udělat i za pomocí javascriptových funkcí. Domnívám se, že tu reálně hrozí jedno riziko, kterého se tvůrci mohou dopustit. Tou je přehnaná odlišnost od uživatelského rozhraní, na jakou jsou zvyklí uživatelé z klasického emailu. Chování bude hodně odlišné od běžného prohlížení stránek a je otázkou, jak se k tomu nezkušení uživatelé postaví. Necháme se překvapit v květnu.

BetaNews - Earthlink Tests Flash Based Web Mail

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)