Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google počasí

05. 03. 2005 - 10:58

Ben Sigelman se jako dítě vydržel opakovaně dívat na televizní předpovědi počasí celé hodiny. Jako zaměstnanec Googlu má možnost využít 20% pracovní doby k libovolné činnosti. Ben vytvořil vyhledávač počasí.

Po movie, podobné kalkulačce

Google počasíPo filmovém operátoru movie: bylo dnes spuštěno další specializované vyhledávání v Googlu a to vyhledávání počasí. Přístupné je jak přes úvodní stránku Google přidáním slova weather, tak i přes Google SMS systém. Výsledky jsou vkládány stejně jako převody jednotek na kalkulačce.

Informace z předpovědi

Počasí je stejně jako další spouštěné služby omezená pouze pro USA. V každém vyhledávání se slovem weather, kde je jasné umístění, se zobrazí výsledky předpovědi počasí. Informace je pro dnešní den a tři následující. Teploty jsou udávány ve stupních Celsia i Fahrenheitech. Nakonec je ještě přidána informace o vlhkosti vzduchu.

Nedostatek vůči ostatním

Google vyhledávání v počasí nenabízel, zatímco několik jeho konkurentů (AskJeeves, Yahoo) s tím nemá již nějakou dobu žádné problémy. Myslím, že i proto se rozhodl se spuštěním tohoto projektu neotálet a ukázat veřejnosti. Je dokonce docela možné, že se na něm začalo pracovat, až se ukázal v některém konkurenčním vyhledávači. Ben Sigelman si řekl, nebudu to přece hledat u konkurence, to může dělat náš Google taky. Vyhledávání vytvořil a nyní si ho můžete vyzkoušet taky.

Američani mohou navíc využít vyhledávání za pomoci SMS, když nemají při ruce připojení na internet, ale informace o počasí by se jim hodila.

Google Blog - Searching for weather, by web or phone

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)