Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google blíž k filmům

24. 02. 2005 - 00:08

Veškeré informace o filmech, hercích recenzích a aktuálních programech v kinech. To můžete najít pomocí nového operátoru movie:. Ten jde použít v klasickém vyhledávání v Googlu. Pokud se flákáte po Americe, tak můžete hledat i z mobilu.

Co hrají nejbližší kina

Potřebujete zjistit filmy, které hrají v kině? Stačí s operátorem movie: spojit konkrétní lokalitu (New York) a odměnou vám bude seznam filmů, které se hrají poblíž. Kromě názvu, žánru a délky filmu si můžete pročíst hodnocení na filmovém serveru imdb a nebo rovnou vybrat čas, kdy si na film zajdete do kina. Omezení je opět pouze na Ameriku, takže pokud chcete do kina někam v ČR, musíte to zkusit jinde.

Informace o hercích

Nepamatujete si jméno filmu, kde hrál váš oblíbený herec některou z rolí? Stačí zadat s operátorem movie: jeho jméno a najdete jej třeba hned na první stránce. (Tom Hanks) Pokud nedostanete uspokojivé výsledky, přidejte slovo z filmu. Pokud k Tomu Hanksovi dám ještě ostrov, tak jsem přesně tam, kde jsem chtěl být.

Hledání podle děje filmu

A pokud si pamatujete jen nějakou scénu a nemůžete filmu přijít na jméno ani herce. Můžete zkusit zadat nějaké prvky z děje filmu. Kde se vyskytovala známá modrá a červená pilulka? I na to se od Googlu dočkáte odpovědi.

Zajímavé nasazení a kombinace

Když se spustí něco do ostrého provozu, tak to u Google vždycky stojí za zmínku. Je to většinou zajímavé a propracované. Po krátkém vyzkoušení musím říct, že Google s radostí budu používat místo hledání v IMDB. Google mám v pravém horním rohu svého oblíbeného prohlížeče a místo listování seznamem vyhledávačů stačí dopsat klíčové slovo movie: a jsem tam, kde jsem potřeboval být.

Podrobnosti v nápovědě a nebo na Google Blogu

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související