Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

POP3 přístup do Gmailu

10. 11. 2004 - 22:30

Gmail začíná nabízet stahování pošty za pomoci POP3 přístupu. Dlouho žádaná funkce, která hodně chyběla většině uživatelů. Pokud jej zatím nenajdete, stačí trocha trpělivosti a aktualizace se dostane i k vám.

Teď již nebrání nikomu posílat si na Gmail zálohu všech emailových zpráv. V případě potřeby je možné všechnu poštu stáhnout na desktop za pomoci libovolného emailového klienta.

Gmail POP3 přístup

Opět se zachovává filosofie Googlu, že se stáhnutá pošta nedá, po stáhnutí za pomoci POP3 přístupu, smazat. Jediná nejdestruktivnější akce, která lze s emailem provést je vyhození do koše. Google se tak snaží o zachování co největší databáze emailových zpráv pro indexaci a následné cílení reklam.

Pokud zatím toto nastavení ve svém účtu nenajdete, stačí si několik dní počkat a po celkové aktualizaci se to objeví i ve vašem nastavení.

Update: Protože jsem POP3ku nezkoušel, tak jsem si nevšiml podstatné drobnosti. Že POP3 je sice podporována, ale pouze přes šifrovaný přístup. Podpora je nejen pro stažení pošty, ale také její zaslání (většina místních poskytovatelů freemailů nechají uživatele používat smtp server poskytovatele připojení).

Pokud si nevíte rady s nastavením, můžete si pročíst velmi podrobnou nápovědu pro většinu prohlížečů. Pokud ani jeden z nich vám nepasuje, stačí zjistit nastavení pro ostatní. Je možné, že nepřihlášení uživatelé se na stránky nedostanou.

  • příchozí pošta: pop.gmail.com:995 použít SSL
  • odchozí pošta: smtp.gmail.com:465( nebo 587) použít autentikaci a STARTTLS
  • jméno účtu: celá emailová adresa
  • emailová adresa: opět celá emailová adresa
  • heslo: vaše heslo pro přístup do Gmailu
 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související