Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

oDesk - vytvořte virtuální tým

20. 09. 2006 - 06:25

Máte v hlavě nějaký projekt, který chcete vytvořit, ale nemáte na to dostatek sil? Nestíháte programování na nějakém důležitém projektu? Možná se vám bude hodit služba oDesk. Stačí si vybrat lidi do týmu, rozvrhnout jim práci a sledovat jejich výkony třeba přes webkameru.

Najděte vhodný tým

oDesk LogoNa serveru oDesk je možné vybírat z registrovaných programátorů. Pokud není žádný člověk vhodný, lze vytvořit pracovní nabídku pro požadované pozice. Po vyplnění základních údajů je inzerát uložen do systému a většina takových inzerátů získá několik desítek odpovědí během prvních 24 hodin po zveřejnění.

Registrované programátory lze najít podle klíčových slov, třídění je podle počtu hodin práce přes oDesk. Na jednom řádku je zobrazena jejich hodinová taxa, počet volných hodin, země původu a datum jejich poslední práce v systému oDesk.

Buďte neustále v obraze

Po úspěšném nalezení člověka jej přidáte do svého pracovního týmu. Můžete jej kontaktovat emailem, komunikátorem a nebo přes oDesk Share. Také je možné sledovat jeho pracovní deník. V deníku se zobrazuje aktuální stav práce během celého období. V desetiminutových intervalech je snímána pracovní plocha a webová kamera programátora. Vedle náhledu je ještě zobrazen graf aktivity, který sleduje počet kliknutí myši a údery do klávesnice. Celý deník dává mnohdy mnohem lepší přehled o členech týmu, než kdybyste s nimi pracovali v jedné kanceláři.

Kompletní podpora spolupráce a vývoje

oDesk Share je aplikace umožňující sdílení obrazovky a pracovní plochy přes ostatní členy v týmu. Kromě snímání a sledování ulehčuje i společnou práci a komunikaci, pokud nastanou nějaké potíže.

Součástí účtu je i SubVersion repository, kam je možné ukládat veškeré zdrojové kódy a účet do Bugzilly, kde jsou evidovány a zpracovávány připomínky či chyby.

A pak stačí jen zaplatit

Veškeré činnosti jednotlivých členů jsou sledovány a tak není problém vystavit velmi detailní a přehlednou fakturu pro zaplacení veškeré práce každý týden. Peníze jsou brány z Vaší kreditní karty. Součástí toho je i systém pro hodnocení jednotlivých členů.

Zkusili jste někdy nějakou podobnou službu a nebo z takové spolupráce máte pouze strach a nikdy nic podobného ani zkusit nechcete? A pokud Vás to zajímá, běžte oDesk zkusit.

TechCrunch - oDesk Provides On-demand Skills

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související