Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

AllPeers - rozšíření Firefoxu z Prahy

25. 08. 2006 - 12:01

Síla BitTorrentu kombinovaná s jednoduchostí prohlížeče Firefox nechala vzniknout rozšíření AllPeers. Umožňuje snadné sdílení libovolných souborů. Program vytvoření skupinkou Čechů slaví úspěch po celém světě.

Pomalu začíná veřejné testování

AllPeers LogoPo pěti měsících neveřejného testování proběhlo rychlé testování přes pozvánky a aktivační kódy. A již je možné AllPeers stahovat volně ze stránek Mozilla. Nicméně aplikace je zatím stále v betaverzi a ještě nějakou dobu tak zůstane. I přesto patří k zajímavým novinkám na internetu.

K čemu slouží AllPeers?

Hlavním cílem celého rozšíření je podpora výměny souborů mezi lidmi, které znáte a se kterými komunikujete. Nejde o žádnou další P2P síť pro masivní výměnu souborů.

Jednoduše

Důraz je kladen hlavně na jednoduchost a snadnost používání. Rozšíření se instaluje přímo do prohlížeče Firefox, jehož používání nebude většině uživatelů činit velké potíže.

Bezpečně

AllPeers Add ContactSdílení souborů probíhá čistě mezi vybranými účastníky a je zcela bezpečné (díky šifrování). Není třeba si pamatovat jakékoliv hesla, soubory nejsou nikde veřejně přístupné.

Bez omezení

Pro sdílení videa není potřeba žádné datové úložiště a složité uploadování. Stačí jen soubor vybrat a poslat jej vybraným uživatelům v kontaktech.

Po instalaci

AllPeers ShareDo pravého horního rohu se přidá logo AllPeers a stejně tak se po instalaci objeví v trayi u hodin. Do prohlížeče navíc přibude ještě nástrojová lišta rozšíření s odkazy pro: úvodní stránku služby, podporu, přidání kontaktů, sdílení souborů a statistiky přenosu.

Pro sdílení souborů nebo stránek stačí otevřít okno uživatele, vybrat soubory pro zaslání a zaslání potvrdit.


Celý vývojový tým je z Prahy. Rozšíření je vytvořeno z více než 200 000 řádků zdrojového kódu v C++ a JavaScriptu. Společnost AllPeers podpořili stejní investoři jako program Skype.

Budoucí vývoj

Některé další funkce jsou již připravovány a objeví se v dalších verzích produktu. Budou obsahovat například Chat, komentáře, značkování a podporu pro externí torrent klienty.

A na čem chtějí autoři vydělávat? Zatím se snaží získat maximální uživatelskou základnu a bussiness model budou řešit až pak.

Stažení rozšíření

Rozšíření je možné stahovat na webu stránkách Mozilly a nebo získat další informace na webu AllPeers.

PeerPressure - 5... 4... 3... 2...

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související