Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Vítězové a poražení roku 2005

30. 12. 2005 - 08:25

Kdo během roku 2005 nejvíce uspěl a kdo měl největší smůlu. V letošním roce se někomu dostalo velké pozornosti bulvárních časopisů a někomu naopak četných citací v odborném tisku a uznávaném tisku.

Poražení roku 2005

Dennis Kozlowski

Dennis KozlowskiUsvědčen za loupež v hodnotě stovek miliónů dolarů, o které okradl vlastní společnost a dokonce i vlastní ženu. Očekávaný rozsudek bude pobyt ve vězení od 8 do 25 let.

Maurice (Hank) Greenberg

Maurice (Hank) GreenbergJeden z nejvíce uznávaných obchodních ředitelů byl donucen opustit přední místo ve společnosti AIG. Vybudoval z malé společnosti nabízející pojištění v hodnotě 300 miliónů dolarů impérium za 160 miliard dolarů. Místo byl nucen opustit, poté co byl odhalen státním zástupcem Elitem Spitzerem.

Kate Moss

Kate MossPoté co byla supermodelka vyfotografována, jak bere kokain, tak s ní firmy jako Burberry, Chanel a H&M rozvázali spolupráci. Stálo jí to 9 miliónů dolarů.

V příštím roce se jí možná bude dařit o něco lépe, protože ji nyní najdeme v reklamě pro Virgin Mobile.

Vítězové roku 2005

Larry Page a Sergey Brin

Larry Page a Sergey BrinPoté co oba opustili Stanford, tak se jim podařilo postrčit Google o velký kus nahoru. Firma sklízí obrovský reklamní potenciál díky kontextovým textovým reklamám. Akcie Google nedávno překročily hodnotu $400, i když ještě před 15 měsíci při uvedení na trh byla jejich hodnota $85.

Steve Jobs

Steve JobsKrál iPodu od Apple vládne i během roku 2005. Pro porozumění, jaký má Jobs: "Stačí se podívat na lidi v ulicích, co mají na uších.", řekl manažer Michael Holland. Tato hudba firmě Apple přinesla více než zdvojnásobení hodnoty akcií a hodnota roste mnohem rychleji než akcie firmy Google.

Ronald Perelman

Ronald PerelmanSoudil se s Morgan Stanley a vyhrál na celé čáře. Ohromující vítězství. Porota přikázala bance zaplatit Perelmanovi obrovských 1,45 miliard dolarů za způsobenou škodu. Poté co u soudu dokázal spoluúčast na obrovském podvodu, při skrývání finančních možností společnosti Sunbeam. Morgan Stanley podali odvolání.

Daily News - Winners & losers 2005

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)