Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Vlastní projekt s Google Maps

31. 10. 2005 - 21:35

První rozsáhlejší český projekt, který využívá zahraničního satelitního systému k vytvoření zajímavé aplikace. V budoucnu možná i pro generování zisku. Katalogové stránky s vkládanou mapou získávají další rozměr. Zkuste rozšířit databázi již evidovaných projektů.

Satelit, katalog a celé v češtině

Satelitní mapy celého světa. Katalogové stránky kombinované se službou Google Maps se snaží přitáhnout co nejširší uživatelskou základnu. V databázi je obsaženo více než dva miliony osídlených míst.

Česká varianta služby je založena na zahraničních rodičích. Je kompletně počeštěna, takže jazyků neznalý našinec nemá s jejím používáním žádné problémy.

Mladší bráška DMOZu?

Jistou podobnost tu lze pozorovat například v porovnání s katalogem DMOZ. Do existující databáze lze přidávat další osídlená místa nebo oblasti. Po schválení editorem je objekt zveřejněn na mapě.

Pohodlně lze také převzít ikonky na projekt a propagovat je na vlastních stránkách. Ať už se jedná o obrázek s názvem projektu a nebo přímo vyhledávací pole, které směřuje do výsledků hledání projektu.

A kam se tedy podívat?

Tento ambiciózní projekt je na adrese www.maplandia.cz. Jeho anglického bratříčka potom najdete na stránkách www.maplandia.com. Technologicky musím hodnotit jako velmi zdařilý. Jestli se bude těšit i větší uživatelské podpory, to se uvidí časem. Určitě bych jej předem nezatracoval, ačkoliv bych si taky zatím nevsázel na jeho stoprocentní úspěch.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související