Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google přehrávač videa do prohlížeče

27. 06. 2005 - 21:30

Firma Google nedávno pustila službu sloužící k prohledávání videa, sdílení vlastních filmových souborů ať již zdarma či za úplatu. Nyní se chystá integrovat do prohlížeče modul přehrávající video.

Google Browser Video PlayerPřehrávač videa je založen na podporovaném open source projektu VLC media player. Zatím není jasné, kolik volně dostupných souborů bylo do služby Video Google nahráno. Nicméně všechny volně dostupné budou k dispozici pro přehrávání (streaming) pro výše zmiňovaný přehrávač.

Kombinace s Google Wallet

Zajímavá je i variant a s připravovaným systémem Google Wallet, který má mít možnost uskutečňovat na internetu finanční transakce na podobném principu jako PayPal.

Služba Google Video je na tento systém jistě připravena (umožňuje definovat cenu souborů při jejich uploadu na server). Takže stačí jen chvilku počkat a určitě se dočkáme filmového tržiště.

Streaming videa zdarma

V případě, že máte nějakou vlastní filmovou tvorbu a chcete se o ni zdarma podělit, tak není nic jednoduššího než ji nahrát na servery Googlu, připsat komentující text (který je indexován a je podle něj vyhledáváno) a poskytnout odkaz na vaše videa.

Nebudete muset řešit žádné hledání serveru s možností streamingu, domlouvat se se svým poskytovatelem internetového prostoru a platit nějaké peníze navíc.

via SE Roundtable > John Battelle's Searchblog

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související