Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Štítkování článků

11. 02. 2005 - 00:34

Už jsem se k této úpravě chystal nějakou dobu, snad od spuštění Gmailu :) A nějak jsem se k tomu nestačil pořádně odhodlat. Po spuštění Root.cz na novém designu jsem se naštval a štítkování konečně nasadil.

Pohodlnější kategorizace článků

O co jde. V minulosti bylo možné moje příspěvky členit do jedné konkrétní sekce. To bylo sice dobré, protože jsem musel vybrat sekci, se kterou tématicky nejvíce souvisí. Na druhou stranu, pokud příspěvek pokrýval více témat, tak to bylo limitující a pro jedno jsem se musel rozhodnout. Nyní tento limit zmizel. Vyřešilo ho štítkování.

Spolu s Rootem

Když se s tím pochlubil Root v novém redakčním systému, tak jsem už nemohl dlouho váhat a taky jsem se pustil do nutných úprav. Mimochodem to jejich barevné schéma mi je trošku povědomé...:-) Sice nemám oranžové odkazy, ale přesto...8-)

Realizace

Upravil jsem výpis dalších článků ze sekce. Nyní jsou vypisovány všechny články patřící aspoň do jedné ze sekcí, ve které je ten právě otevřený. Také je možné vybrat některou ze sekcí a procházet příspěvky zařazené pouze k tomuto tématu.

Zatřiďování stávajících článků mi zabralo včera v noci přes dvě hodiny čistého času. Snad tam nebude příliš nesrovnalostí. Pokud náhodou na nějakou narazíte, budu rád, když dáte vědět.

Motivace

Získal jsem pohodlnější cestu získávání souvisejících článků. Uživatelé mají možnost prozkoumat pouze určité téma, které je zaujme. A nebudu zastírat, že i další krmení pro vyhledávače. Uvidím, jak se s tím poperou. :)

Jako bonus jsem trošku zvýraznil komentáře k příspěvku, protože se ztrácely a někdy se čtenářům stávalo, že je nemohli najít. V budoucnu se snad povede i nějaký větší redesign, ale brzo to nebude.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)