Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Mobilní s Google SMS

08. 10. 2004 - 22:53

SMS služby mají v Evropě a Asii významnou váhu, proto se na tuto službu zkouší zaměřit i Google. Včera byla spuštěna služba Google SMS, která umožní přistupovat ke všem službám vyhledávače přes mobilní zařízení.

Služba zatím funguje v testovacím provozu a je omezena jenom na USA. Hned nahoře je odkaz na Google Groups, kam lze zaslat své připomínky při používání služby.

Služba jako taková jen pro přístup do vyhledávání nemá až takovou sílu. Tu získá až po propojení s Google Local (lokálním vyhledáváním). Při cestování po státech si můžete najít nejbližší restauraci, kino a nebo kavárnu. V případě nehody není problém najít nějaký automobilový servis a nebo opravnu letadel. :-)

Jednoduchost služby ještě podporuje jednoduše zapamatovatelné číslo - aspoň poprvé, než si jej uložíte do telefonního seznamu. Telefon 46645, které lze na většině mobilních telefonů psát pomocí kláves popsaných písmeny GOOGL.

Samozřejmě je možné využít i dalších třešniček v samotném hledání:

  • vyhledání definice pojmu
  • kalkulačka - váš mobil asi sinus nebo odmocniny umět nebude ,-)
  • za pomoci Froogle si můžete porovnat ceny produktů při nákupech
  • a určitě vás napadne mnoho dalších způsobů použití, pokud byste si mohli poslat taky SMSku

Nemusíte být smutní, jednu z výše zmiňovaných služeb už můžete vesele používat i u nás v České republice. Cenu většiny produktů si totiž můžete ověřovat posláním SMS zprávy u mall.cz. Jejich služba Peněženka (PENEZENKA - 736 393 652) se vám může hodit při nakupování některých dražších věcí - například elektroniky. Poté co si v obchodě prodávaný produkt prohlédnete, pošlete 1 SMS a zjistíte, jestli to není náhodou u Mallu levnější. Pokud bude a vyplatí se vám to, stačí si zboží objednat a počkat si na něj doma.

Související:

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)