Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Matoucí informace stránek Lidl.cz

14. 12. 2004 - 21:21

Potřeboval jsem najít nejbližší obchod z řetězce Lidl. Nic není tak jednoduché, jak to vypadá. Vyhledání šlo lehce, nalezení nejbližšího také, ale vyskytly se malé problémy...

Snadné hledání

Vyhledávač mi nabídl na frázi lidl oficiální stránky na prvním místě. V úvodu prezentace firmy Lidl je možnost vyhledání nejbližší prodejny podle PSČ. Toho jsem využil a dostal na výběr pěti nejbližších prodejen. Prokliknul jsem zobrazení na mapě a už jsem měl jasno.

Na první pohled příjemné stránky

Chybné umístění prodejny Lidl na oficiálních stránkáchBěhem několika minut jsem se dostal na stránku s umístěním prodejny. Sbalil jsem se a vyrazil na nalezené místo. Jaké bylo mé překvapení, když jsem jej tam hledal marně. Prošel jsem to tam i zpět dvakrát, začal jsem se podezírat, že si to pamatuju špatně. Bohužel moje paměť byla dobrá, jen umístění prodejny bylo hodně mimo.

Kolega na icq

Nesedělo mi to a chtěl jsem ověřit umístění ještě jednou. Vzpomněl jsem si na kolegu, který se nedávno do těch míst stěhoval. Viděl jsem jej na ICQ, tak jsem se ho zeptal, jestli náhodou netuší, kde tam mají Lidla. Tušil a poradil. Tentokrát jsem bez problémů našel a nakoupil, co jsem potřeboval.

Správné umístění prodejny je úplně mimo mapuPokud náhodou budete hledat tutéž prodejnu, tak nevystupujte na zastávce Písečná, jak jsem si našel poprvé. Jeďte až na zastávku Katovická (dvě zastávky dál - ale kus cesty). Pak jej již uvidíte z dálky.

Vyhledávačům nepomůže ani magie

Pokud budou i na oficiálních stránkách blbosti, tak nepomůže ani ten nejlepší vyhledávač. Doufám, že na takové stránky budu narážet jen velmi zřídka.

Poprvé a naposled

A pokud namítnete, že bych měl autorům stránek nahlásit chybu, aby si ji mohli opravit. Neudělám to. A neudělám to ze stejného důvodu jako Pixy zmiňoval nedávno na Lupě. Jsou zde konkurenční podniky, které uspokojí moje potřeby lépe. Na jejich stránkách naleznu například i otvírací doby jednotlivých prodejen. (ano tyto informace na stránkách www.lidl.cz také budete hledat marně. Pro mě tedy žádný Lidl, ale půjdu jinam. Ostatně kdo jiný by měl vědět, kde jsou jednotlivé prodejny umístěny?

Související:

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)