Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Lycos s 10 GB emailem

20. 10. 2004 - 17:40

Další firma vytáhla do boje s velikostí emailové schránky. Lycos nabízí pravděpodobně největší omezený emailový prostor, který si na internetu můžete někde zařídit. K velkému diskovému prostoru přidává ještě úložiště souborů.

Nabídka Lycosu

Podle DMeurope - Lycos launches 10GB webmail Lycos včera spustil 10 GB webmail. Tato nabídka platí pouze pro platící zákazníky - stojí měsíčně 5 euro.

Zároveň s tím navýšil kapacitu schránky pro neplatící uživatele na 300 MB. Novým uživatelům ale nabízí zdarma pouze 10 MB místa! Po Yahoo, které nabídlo neomezenou kapacitu schránky po spuštění Googlovského Gmailu, je tak dalším poskytovatelem, který reaguje na rostoucí trend nabízených freemailů.

Jako zajímavost je úložiště souborů - Lycos UK Online File Storage Drive. Umožňující uživatelům Windows za pomoci drag & drop ukládat soubory do jejich úložiště.

Dalšími zajímavými vychytávkami jsou: POP3 a IMAP přístup a šifrovaný přístup přes SSL.

Tolik místa už je k ničemu

Osobně si nemyslím, že taková kapacita bude pro někoho použitelná. Já jsem za tři měsíce provozu na Gmailu nasbíral zatím "jen" 37 MB v běžném provozu (přesměrovává se mi tam veškerá pošta). A nějakých 100 nebo 300 MB je úplně dostatečných. Nemusím na freemail chodit každý měsíc, abych promazal starší poštu. Navíc se mi kompletně zálohuje na lokální počítač. Když mám nutkání prohledávat poštu, tak to je většinou maximálně půl roku zpět. Věci, které potřebuju dohledat dál si prostě musí počkat, až se dostanu domů. ;o)

Zapojení do hry

Před nedávnem Lycos spustil alternativu k Orkutu nazvanou Circles. Zkusil jsem se zaregistrovat, ale uživatelské rozhraní mi nepřijde příliš přívětivé. Navíc tam ještě není ani moc lidí. Až se z bety stane plně funkční a promovaná služba, je možné že kompletní integrace osloví část uživatelů. Já osobně v tom zatím nevidím až takovou zlomovou službu, která by měla nahradit vše dosud používané. :-)

Lycos začíná být hráčem, o kterém se zase začíná trošku víc mluvit. Uvidíme, jestli nezůstane jen u toho a jestli vymyslí i něco přelomového, co získá podstatnou část celého světa (a nebo aspoň Evropy).

Související:

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)