Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google AdWords – profesionální školení

24. 10. 2005 - 07:55

Získání základních informací a přehledu v PPC systému pro celosvětovou inzerci. To bylo cílem čtvrtečního školení v Google AdWords od firmy H1. Celé školení měl na starost Marek Prokop, který v kontrolním testu firmy Google získal titul AdWords Qualified Professional.

Místo školení

H1.czŠkolení probíhalo ve školícím středisku EDU 2000 pod Nuselským mostem. Sice se mělo začít v deset hodin, ale kvůli některým nedochvilným účastníků se začínalo až o 20 minut později. Z počítačů připojených k internetu bylo možné vyřídit poštu nebo přečíst aktuální zpravodajství.

Základní představení AdWords

Nejdřív se začíná základním představením produktu Google AdWords. Dozvíte se, o co se jedná, jak celý systém funguje a kde všude Vám umožní inzerovat. Ujasníte si, co je třeba před samotným začátkem inzerování pořádně promyslet.

Několik zajímavých tipů

Před obědem se stihnou probrat základní pravidla a tipy, jak má Váš inzerát vypadat. Kromě postupů, které jsou zakázané, se dozvíte i několik dobrých rad. Ty by Vás jinak stály mnoho proinvestovaných korun/dolarů než byste je objevili sami. A nakonec si ještě vytvoříte účet v AdWords. Do systému je možné se zaregistrovat zdarma, platí se až spouštění kampaní.

Optimalizace po obědě

Po dobrém obědě se pustíte do optimalizace zadaných kampaní. Dozvíte se, jak je důležité umístění Vašeho inzerátu a jakým způsobem vyzkoušet kampaně pro neznámé tržní segmenty. Také získáte přehled o pomocných nástrojích, které Vám mohou pomoci při porovnávání výhodnosti dvou inzertních kampaní, výběru klíčových slov přidávaných k inzerátům nebo získáte kalkulačku návratnosti investic. Ta Vám řekne, jestli se vyplatí do konkrétní kampaně pouštět či nikoliv.

Několik tipů pro text inzerátu

  • přilákejte ty, co koupí
  • odlákejte ty, co kupovat nechtějí
  • nebuďte tajemní jako reklamní agentury :)
  • používejte klíčová slova v inzerátech
  • testujte, testujte a testujte

Zhodnocení celého školení

Ačkoliv se ve většině případů setkáte spíše s ilustrativními příklady, než konkrétními zkušenostmi, závěrem se seznámíte s reálnou případovou studií. Probírat konkrétní případy by již narušovalo know-how školitele, který by si mohl uškodit v právě realizovaných kampaních. I přesto je školení velmi zajímavé jak pro začínajícího a nezkušeného inzerenta, tak i pro inzerenta, který již AdWords používá, ale nejde mu to podle jeho představ. Jako perličku Marek Prokop přidal ještě několik informací ze samotného testu na AdWords Qualified Professional, které nelze najít v žádné nápovědě.

Přijďte s vlastními problémy

Na konci školení je možné probrat vlastní problémy nebo případné dotazy k přednesené problematice. Kromě toho, že emailem následně dostanete celou prezentaci, máte možnost využít 14 dní bezplatných konzultací elektronickou poštou. Takže pokud chcete začít inzerovat v Google AdWords, neváhejte a na školení se přihlaste.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související