Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

ICQ v Gmailu a bez reklam

06. 12. 2007 - 21:19

V Gmailu se objevila podpora komunikátoru AIM. V USA je velmi populární komunikátor AOL a proto zatím nepadla ani zmínka o tom, že je podporováno i ICQ, které je také vlastněno firmou AOL (podobně jako AIM).

AIM inside GmailNení třeba se nyní omezovat pouze na uživatele, kteří používají gtalk nebo další jabber sítě, které jsou založené na stejném protokolu. Pokud jste registrování v AOL a nebo (v našich končinách to bude častější) používáte ICQ, tak stačí do Gmailu vyplnit přihlašovací údaje a začít komunikovat.

AIM přihlášení v Gmailu

Aktivace ICQ v Gmailu

Stačí si vybrat možnosti (Options), zvolit možnost přihlásit do AIM(r) (Sign into AIM) a vyplnit uživatelské jméno (icq číslo) a heslo. Pak už jen počkat na načtení všech uživatelů.

Následně je možné vybrat libovolného uživatele a psát si s ním přímo z Gmailu. Nedávno byla také uvolněna možnost skupinového chatování a tak můžete ke konverzaci přizvat i ostatní uživatele.

ICQ bez reklam s historií po ruce

Možnosti určitě využijí zkušení uživatelé, kteří mají problémy s neoficiálními desktopovými klienty nebo s reklamou v oficiálním ICQ klientu.

Výhodou (někdo může považovat za zvýšené bezpečnostní riziko) je také ukládání historie přímo do Gmailové schránky. Je možné následně celou historii prohledávat a také ji mít po ruce z libovolného počítače. Osobně jsem na přidání ICQ protokolu už nějakou dobu čekal a jsem rád, že je kromě AIM podporován i v USA příliš nepopulární ICQ protokol.

Opět zatím jen IE7 a FF2

Zatím je možnost dostupná pouze v anglické verzi (US) gmailu a dostupná pouze pro prohlížeče Internet Explorer 7 a Firefox 2.

Gmail Help Discussion - how do i sign in for ICQ thru Gmail chat?

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související