Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Antivir od Google na obzoru

29. 05. 2007 - 18:18

Akvizicí společnosti GreenBorder, která sídlí v oblasti Mountain View naznačuje firma Google připravovaný antivir, který funguje zcela jinak než ostatní antivirová řešení. Stačí jedna instalace a dále není potřeba žádných aktualizací.

GreenBorder logoSpolečnost GreenBorder nabídla v roce 2001 program pro Windows - Desktop DMZ, který chránil počítač před libovolným virem, trojanem nebo spywarem útočícím přes webový prohlížeč.

Veškerá aktivita prohlížeče byla totiž izolována od okolního systému a kdykoliv bylo možné veškerá data související s prohlížením stránek nekompromisně smazat.

Ochrana IE a FF

V počátcích šlo o omezené prohlížení stránek v prohlížeči Internet Explorer. Nyní je podporován i prohlížeč Firefox a kromě samotného prohlížení stránek je nabízena i možnost bezpečně spouštět veškerý obsah stahovaný z internetu.

Vizuální označení chráněných aplikací

GreenBorder tým - z archivu stránekKaždá chráněná aplikace, která běží v prostředí GreenBorder je označena zeleným rámečkem okolo. Uživatel tak vidí na první pohled, že při použití tohoto okna nehrozí žádné nebezpečí.

Antivir od Google zdarma

Díky této akvizici můžeme pozorovat zaměření společnosti Google na desktopy. Nyní je celý web společnosti omezen na podporu stávajícím zákazníkům. Do půl roku se pravděpodobně můžeme dočkat verze GoogleBorder, která bude ke stažení zdarma.

Pro vyzkoušení je možné využít stránek třetích stran, které ještě program nabízí ke stažení (Download.com). Plná verze programu byla za 29,95 dolarů na rok.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související