Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Writely - Word od Google

03. 08. 2006 - 08:47

Google zakoupil před nějakou dobou online textový editor Writely. Nedávno jsme se dočkali testovacího provozu tabulkového procesoru Google Spreadsheets a nyní je možnost začít zkoušet i Writely. Těšit se můžete na první dojmy a možnost pozvánky do systému Writely.

Širší možnosti než Google Excel

Writely LogoJe vidět, že na vývoji tohoto produktu se pracovalo delší dobu a možná se v některých funkcích odrazil i ostrý provoz na uživatelích. Při první návštěvě jsem měl mnohem lepší pocit propracovanosti, promyšlenosti než tomu bylo v případě Google Spreadsheets.

Lepší Word

Writely úvodní stránkaKromě spolupráce s ostatními na jednom dokumentu totiž Writely nabízí i lepší organizaci vytvořených dokumentů, jejich značkování a export do různých formátů. Co se týká základních funkcí textového editoru, tak pravděpodobně najdete vše, co budete potřebovat.

Možnosti ukládání / publikování

Writely menu FileVytvořený dokument je možné ukládat jako HTML (zabalené v ZIPu), RTF dokument, dokument ve formátu MS Word, opensourcový formát OpenOffice, či formát pro výměnu dokumentů od Adobe - PDF. Napsaný dokument lze prohlédnout jako WWW stránku, vytisknout nebo publikovat jako příspěvek na blogu.

Možnosti při psaní

Při psaní lze využívat klasického formátování písma, změny řezu, jeho velikosti, typu písma, barvy pozadí či popředí, zarovnání textu, odrážek, odsazování textu od okraje či horních nebo dolních indexů.

Writely menu FileDo dokumentu je možné vkládat tabulku, obrázek, odkaz či komentář. Označit si nějakou část dokumentu jako oblíbenou (Bookmark). Samozřejmě také horizontální oddělení, zalomení stránky a nebo nějaký speciální znak z mapy znaků.

Velmi příjemnou možností je i porovnání několika verzí dokumentů mezi sebou. Prohlížení historie úprav nebo zobrazení jednotlivých kroků při vzniku dokumentu.

Zkuste si sami

Pokud již nejste spokojeným uživatelem Writely nějakou dobu a chtěli byste si tento online Word vyzkoušet, tak mi pošlete email a v subjektu uveďte text WRITELY POZVÁNKA.

Testování není omezeno na uživatelskou základnu účtů Google, takže budu pozvánku posílat na libovolný email, který dorazí.

Aktualizováno: Registrace již není omezená, takže se stačí přihlásit na úvodní stránce služby Writely.

Writely Writely

Writely

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související