Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Email.cz již není zdarma

28. 12. 2005 - 09:31

Po odkoupení email.cz se začínají dít jen samé podivné věci. Ne, že bych je nechápal, ale běžný uživatel email.cz může jen zaplakat. Nejdřív se změní uživatelské rozhraní, poté se zaplní schránka spamy a nakonec dojde ještě ke zpoplatnění nových registrací.

Upozornění při registraci

jmeno@email.cz - E-mailová schránka jmeno@email.cz je zdarma, avšak k jejímu založení je potřeba zaslat nám autorizační SMSku. Naším cílem je zabránit zakládání spekulativních e-mailových schránek s exkluzivní adresou jmeno@email.cz.

Se spekulanty to nebude tak horké

Placený Email.czAčkoliv se na stránce s registrací tvrdí, že placení za nové registrace je hlavně kvůli spekulantům. Zajímavé je, že alternativní doména seznam.cz již spekulativní problémy nemá.

Uživatel nebude platit

Předpokládám, že uživatel bude volit jednodušší cestu a bude si registrovat email, který je zdarma - na doméně Seznam.cz. Zatímco ostatní freemaily spouští nové funkce (naposled třeba IMAP), tak konkurenční služba jde cestou zpoplatňování...

Co může přijít?

Je dost možné, že jde pouze o první krok. Transformace nových uživatelů email.cz má již svoji první překážku. V budoucnu se možná dočkáme i drsnějších metod, které budou uživatele domény email.cz nutit k přechodu na seznam.cz. Takové placení jednou nebo dvakrát za rok při používání emailové schránky může vést v budoucnu i k úplnému zrušení domény email.cz.

Jirka Macich - Konto na Email.cz stojí 6 Kč

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související