Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Zbrusu nový Email.cz od Seznam.cz

16. 12. 2005 - 15:52

Tak jsem se po delší době opět přihlásil do své schránky na Email.cz. Naštěstí jej již nepoužívám jako výchozí emailovou adresu, jinak bych byl zděšen ještě víc. Předpokládám, že i ostatní uživatele čeká podobné překvapení.

Email.cz v kabátě Seznam.czPřed nedávnem jsem zaznamenal, že Email.cz má nového majitele. Při přesunu serverů do Prahy jsem prominul delší výpadek a pozoroval zrychlení. Nicméně to trvalo do té doby, než jsem zakusil zcela nový Seznam Email.cz. Ačkoliv přenos dat proběhl pravděpodobně bez větších problémů (na tom zlomku emailů, co jsem tam měl je těžké soudit) je tu i jiné překvapení.

Kvalitní spam filtr

Na email.cz to nebylo se spamem úplně ideální, nicméně filtrování fungovalo. Po přesunu serveru na lepší místo a změně vnitřností to již nefunguje ani zhruba...

Veškerá pošta, která mi přijde do inboxu, se filtruje do složky příchozí filtrovaná. Nicméně teď tam jsou jen a pouze spamy. To mě skoro přivádí na myšlenku, že při tvorbě spamfiltru bylo spoléháno na předpoklad (pokud si uživatel na příchozí email nastaví filtr, tak to asi spam nebude...). A podle toho to taky vypadá všech 22 spamů si leží pěkně v normální složce a složka pro viry a spam je prázdná.

Počet nových zpráv

V titulku stránky stejný ukazatel nových zpráv jako v Googlu, jen mi pěkně ukazoval při příchodu nulu, ačkoliv jsem měl 47 nových spamů. Možná je to vlastnost, možná chyba, ale co není v doručené poště, to se prostě do titulku nepočítá. Pokud chcete namítat, že Gmail to nedělá taky, tak nezapomeňte - Gmail nemá složky... :) a nepočítání emailů v All Mail nebo Spamu nedává smysl.

Jsem rád, že jsem pryč

Když vidím, kam se Email.cz posunul, jsem rád, že jsem jej před zakoupením opustil a používám vlastní doménu. Fungující spam filtr je v dnešní emailové komunikaci nejdůležitější částí služby. Tu již Email.cz a předpokládám, že stejně ani Seznam.cz nemá...

Napsali jiní

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související