Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Krysy opouští loď email.cz

27. 01. 2005 - 12:33

Jako dlouholetý uživatel email.cz jsem měl možnost prožít několik výpadků. Toleroval jsem je jako uživatel, mající službu zdarma. Aktuální nedostupností celého emailu, ale přetekla moje trpělivost a stěhuju se.

Definitivní řešení

Rád řeším věci tak, aby příště již nenastaly. Proto se i se změnou emailu budu snažit vyrovnat trvale. Zakoupil jsem si vlastní doménu a na ní svůj osobní email přesunu. Pokud náhodou někdy nezapomenu zaplatit poplatek za doménu, tak to již bude email na celý život. ,-) Fyzicky potom můžu mít poštu směrovanou na libovolný emailový účet, kde jen se mi bude líbit a kde bude dostatek místa na moji poštu.

Doménu jsem zakoupil hlavně kvůli nové adrese stránek a s jejím úplným nasazením jsem chtěl počkat do příštího týdne. Ale problémy s email.cz mě donutily změny udělat co nejdřív. Žádný redesign se nekoná (ačkoliv je již aspoň rok naplánovaný) - není čas. Stránky se také nijak nezměnily, pouze se změnila adresa domény a emailový kontakt na mě.

Mělo by vše fungovat, ale pokud narazíte náhodou na nějakou chybu, budu rád za upozornění.

Co tím získám

  • nezávislost na freemailu
  • nezávislost na hostingu

Další výhodou budou trvalé odkazy stránek, které se již dále nebudou muset měnit. Docela jsem se podivil, že jsem získal PageRank 5/10, ačkoliv jsem měl ještě nedávno 3. Vím, že mnoho neznamená, ale donutilo me to k zamyšlení.

Od dnešního dne me již hledejte jen a pouze na adrese kryl.info a pište na email milan@kryl.info. Možná se problémy na email.cz časem vyřeší, ale já jej již nadále používat nebudu.

Proč .info?

Ačkoliv jsem se několikrát snažil o doménu kryl.cz, nebyl jsem první a firma na ní sídlící ji opustit nehodlá. Hosting u Telecomu vylučuje i jakoukoliv dohodu a přesměrování emailové adresy. Musel jsem hledat jinde. Další na řadu přišla doména .com, ale ta byla již bohužel obsazená. Nechtěl jsem se rozloučit s příjmením za zavináčem a taky jsem tam nechtěl přidávat nějaká další úzce nebo široce pojatá slova. A když se poslední dobou na svých stránkách věnuji hlavně podávání informací, nakonec jsem zvolil to, co jsem zvolil. :)

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)