Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Apps for Your Domain

19. 12. 2006 - 07:00

Před nějakou dobou začal Google nabízet Aplikace Google pro libovolnou doménu. Minulý týden se objevilo několik dalších funkcí a nově podporovaných produktů. A pokud žádnou doménu zatím ani nemáte, tak je nově možné si ji přes Google zaregistrovat.

Aplikace pro Vaši doménu

Google Logo

  • Gmail - freemail pro celou doménu (stačí jen přesměrovat MX záznam)
  • Google Talk - komunikace jednotlivých uživatelů mezi sebou
  • Google Calendar - plánování schůzek a jiných termínu společně přes kalendář Google
  • Google Pages Creator - jednoduchý editor stránek pro Vaši doménu, nyní nově s podporou několika domén
  • Startovací stránka - nově nyní k dispozici personalizovaná stránka Google (více v nápovědě)

Personalizace adres

Pro jednotlivé webové aplikace - například pro mail je nyní nově možné změnit přístupové URL. Například si můžete nastavit, že do emailu se dá dostat přes mail.mojeDoménauGoogle.com. Lépe se to bude pamatovat a není třeba složitě zjišťovat přes který přihlašovací formulář se do Google Apps máte hlásit.

Podpora dalších jazyků

Bylo přidáno několik dalších jazyků, které nyní Google Apps for Domain podporují. Čeština zatím chybí, ale pokud je vám bližší některý z následujících: Chinese (Zjednodušená), Chinese (Tradiční), Danish, Dutch, Finnish, French, German, Italian, Japanese, Korean, Norwegian, Portuguese, Russian, Spanish, Swedish, Turkish nebo UK English tak si vyberte v nastavení domény.

Podpora více domén

Pokud organizace používá několik domén, je možné je všechny administrovat přes Google Apps for Your Domain. Stačí jen změnit nastavení a všechny sekundární domény budou fungovat jako alias na doménu primární.

Registrace libovolné domény

Aby byl přechod pod Google Apps co nejjednodušší, tak nyní Google začal nabízet i registraci nových domén. Za roční poplatek 10 dolarů nabízí registraci přes služby eNom nebo GoDaddy.com. Poplatek zahrnuje registraci, která ochrání osobní údaje a veškerá konfigurace funguje automaticky bez nutnosti další instalace uživatele nebo administrátora.

Přes rozhraní je možné s nastavením domény libovolně manipulovat a není třeba se omezovat pouze na služby Google.

Search Engine Watch - Google Apps Gets a "D" a New features for Google Apps for Domain.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související