Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Procesorový Google kontejner

08. 12. 2005 - 11:20

Nedávno jsem zmiňoval procesorové kontejnery Googlu. Začínají se o nich šířit fámy po internetu. Informace se objevují na dalších a dalších stránkách. Někteří uživatelé a další firmy se začínají Googlu pomalu obávat... Jak možná budou nové krabičky od Googlu vypadat?

Procesorový Google kontejner

Parametry kontejneru

  • přepravní kontejnery 6 nebo 12 metrů
  • 4 000 procesorů Opteron
  • 3 500 000 GB úložného prostoru

Stavební kostky superpočítače

Pokud si informace o těchto krabičkách dáte do souvislosti s výkupem nepoužívaných optických sítí, tak se začne rýsovat velmi zajímavé řešení nového "GoogleNetu".

Po spojení těchto efektivních krabiček se získá Google netušené možnosti. Začne to snížením latencí všech svých provozovaných služeb, díky větší blízkosti datacentra k uživatelům. Kromě vnitřního použití je možné poskytnout tuto infrastrukturu i uživatelům. Poskytováním multimediálních služeb (videa, hudby, ...). Může mu to poskytnout dostatečně stabilní infrastrukturu pro poskytování internetu a nebo dokonce poskytování dalších telekomunikačních služeb.

Google box pro větší korporace

Také může jít o průmyslové řešení menší varianty Google Enterprise nebo Google Mini. Namísto balíků k Vám přijede kamion s několika kontejnery. Vyloží je ve firmě, připojí na zdroj energie, síťovou infrastrukturu a můžete mít svůj Google u sebe.

Kromě vyhledávání bude kontejner obsahovat i ostatní podnikové služby - Gmail Enterprise, vnitropodnikový blogovací systém a Google mapy integrované s potřebami firmy.

Dívejte se okolo sebe, některý z kontejnerů může být již postaven na nenápadném místě nedaleko Vašeho bydliště...:-)

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související