Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Švýcarský KeyHole

08. 01. 2005 - 17:17

Omezení na Švýcarsko, podobné chování a funkčnost přímo v prohlížeči. Tak vypadá švýcarský server obsahující fotografickou mapu Švýcarska online na webu.

Inspirace Googlem?

Minulý rok zakoupil Google program KeyHole, který integruje družicové snímky celého světa na jeden glóbus. Ten za pomoci aplikace zpřístupňuje platícím uživatelům. Po koupi nabídl KeyHole ke stažení na zkoušku, tak jsem jej otestoval a mám možnost porovnávat.

Zkuste bez instalování

Nemusíte si do počítace instalovat další přebytečné programy. Pokud si chcete zkusit, jak vypadá KeyHole v praxi, stačí navštívit server http://map.search.ch. Ten nabízí podobnou funkcionalitu přímo do vašeho prohlížeče. Samozřejmě to není úplně totožné. Tento server vytvořila jiná firma a narazíte jak na limit jednoho státu, tak i na další funkce, které nejsou implementovány. Ale pro představu to stačit může.

Minimalistický trend

Aplikace vychází ze stejné filosofie jako Gmail, Google Suggest a nebo Gigacentrum. Při prvním požadavku se načte jedna stránka, která v prohlížeči zůstane. Při proklikávání se skrytými požadavky na pozadí stahují potřebná data.

Větší interaktivita

Na mapách je vidět ještě taková malá inovace. Při zmenšování nebo zvětšování mapy se do stáhnutí dat provádí interpolace dat zobrazovaných. Zobrazený obrázek mapy je zvětšován směrem k poklepanému místu. Jakmile se natáhne větší detail mapy, obrázek je nahrazen. Programátoři tak dosáhli lepšího pocitu přibližování a větší interaktivity, že se něco děje.

přes Mezzoblue - DHTML '05

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související