Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google TV

25. 05. 2010 - 08:15

Poslední velkou novinkou oznámenou na letošní konferenci Google I/O byla Google Televize. Snadný přístup na internet přímo z televize, vyhledávání požadovaných pořadů a užší propojení webu a televize. To vše již na podzim letošního roku.

Google Televize ve zkratce

Idea Google TV je v propojení toho nejlepšího z internetu a toho nejlepšího z klasické televize dohromady. Spolu s OS Android a prohlížečem Google Chrome získá vaše televize další rozměr.

Jak získat Google TV?

Na podzim budou v USA uvedeny první modely televizorů od výrobce Sony, které budou obsahovat Google TV. Ve stejnou dobu nabídne společnost Logitech možnost dokoupení boxu obsahujícího Google TV k libovolné televizi disponující HDMI vstupem.

Co Google TV nabídne?

  • vyhledávání programů, internetu a pořízených nahrávek
  • přímý přístup na internet během sledování vysílaného pořadu
  • možnost zapnout nahrávání oblíbeného pořadu přímo z webových stránek
  • spouštění libovolné Android aplikace
  • pořizování aplikací z Google Chrome Web Store
  • podpora přehrávače Flash ve verzi 10.1

Rozmanitá vstupní zařízení

Během keynote představil Google TV přímo její produktový manažer Rishi Chandra a jeho kolega Vincent Dureau. Velká koncentrace geeků na jednom místě zapříčinila problémy s bluetooth klávesnící. Bylo tak možné demonstrovat ovládání televize z telefonu Google Nexus One.

Dálková instalace aplikací z PC

Nejpěknější na celé demonstraci byla i možnost využití cloud-to-device služby. Podobně jako je možné zasílat webové stránky do telefonu s OS Android, tak stejně snadno lze z PC instalovat nové Android aplikace vzdáleně přímo do TV.

Softwarové základy Google TV

První přístroje budou obsahovat Android 2.1, Google Chrome 5.0 a Adobe Flash 10.1. Všechny tyto komponenty je však možné po připojení k internetu aktualizovat na novější verze, jakmile budou k dispozici.

Těšíte se na Google TV?

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související