Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Health v testování u kliniky v Clevelandu

21. 02. 2008 - 17:33

Služba Google Health by měla sloužit k vytvoření a správě vlastní lékařské karty na internetu. Demoverze je připravena a začalo testování samotné služby s klinikou v Clevelandu.

Google LogoNěkolik informací o Google Health již uniklo v loňském roce. V květnu jej dokonce Marissa Mayer naznačila, ale k samotnému - pravděpodobně plánovanému - spuštění nedošlo. Na co se můžeme těšit tentokrát podle úvodní obrazovky služby?

Co přinese Google Health

  • zdravotní profil online - vytvořte si a spravujte vlastní zdravotní kartu přímo na internetu u Google ve službě Google Health
  • stahování zdravotních záznamů - získejte zdravotní záznamy, které jsou u různých doktorů nebo zdravotních společností
  • získejte personalizované zdravotní rady - podle Vašeho aktuálního zdravotního stavu budete informování cennými radami nebo souvisejícím zpravodajstvím
  • spojte se s vhodným doktorem - najděte kvalifikovaného doktora a objednejte se přímo v dobu, kdy bude mít čas
  • sdílejte informace - hlavně s rodinnými příslušníky a případnými ošetřovateli

Spolupráce s klinikou v Clevelandu

Včera se na stránkách kliniky v Clevelandu objevilo tiskové prohlášení o spolupráci se společností Google. Služba zatím není veřejně dostupná, probíhá testování a doplňování funkcí. Nyní více než 100 000 klientů kliniky využívá elektronických zdravotních záznamů (PHR - personal health records) - eCleveland Clinic MyChart®.

Do testování bude přizváno 1500 až 10 000 pacientů kliniky. Bude testována zabezpečená výměna lékařských záznamů pacienta, jako jsou recepty, aktuální zdravotní stav a alergie mezi elektronickým systémem a profilem na Google Health. Cílem je získat model, kdy bude mít každý pacient možnost nahlížet do všech svých zdravotních záznamů. Navíc bude možné spolupracovat s několika odborníky, zdravotními zařízeními nebo dodavateli léků.

C. Martin Harris řekl:"Pacienti mohou mnohem aktivněji spravovat vlastní zdravotní záznamy. Na naší klinice se snažíme o dialog týkající se efektivního a dobře fungujícího systému zdravotní péče."

Bezmezná důvěra v Google?

Společnost Google začíná spouštět služby, které vyžadují čím dál více víry od uživatelů. Kromě emailové schránky můžete společnosti Google svěřit své kancelářské dokumenty (Google Apps), informace z vlastního počítače nebo firemní sítě (Google Desktop Search), informace o svých transakcích na internetu (Google Checkout) a nyní se budete moci podělit i o záznamy týkající se Vašeho zdravotního stavu (Google Health).

Budou uživatelé nadále důvěřovat a bez obav dokáží svěřit jediné společnosti tolik údajů? Dokáží výhody služby převážit všechny obavy a přesvědčit uživatele, aby začali Google Health používat?

Google Operating System - Cleveland Clinic to Test Google Health

Související

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související