Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Inzerujte s Googlem v papírových novinách

08. 11. 2006 - 07:43

Google začíná testovat prodej inzerce do 50 amerických novin. Tři měsíce testování umožní získat rozsáhlejší statistické údaje o dalším inzertním prostoru pro Google AdWords. Testování se zúčastní 400 000 inzerentů a je to zatím bez provizí Google.

Od pondělí v 50 amerických novinách

Od pondělí Google odhalil svůj plán - pomáhat při prodeji tištěných inzerátů do 50 amerických novin. Mezi nimi jsou i New York Times, Chicago Tribune nebo Washington Post. Inzerentům bude umožněno zadávání reklamy přes systém Googlu.

Google se do testování pouští již po druhé a ve větším měřítku. První pokus firma hodnotila jako neuspokojivý.

Přísun nových inzerentů do papíru

Google si slibuje od tohoto kroku, že nabídne reklamní prostor mimo internet i firmám, pro které je to zatím příliš drahé. Jednodušší systém a levnější ceny (rozdělením reklamního prostoru) by také měly snížit přebytečný reklamní prostor, který se novinám občas nedaří vyplnit.

Testování bez provize Googlu

Testování se zúčastní přes 400 000 inzerentů, kteří budou nabídnutý prostor plnit formou dražby (podobně jako je tomu u systému Google AdWords). Stránky bude možné prohlížet online ještě než se objeví v novinách. Google si zatím neúčtuje žádné provize, což se samozřejmě změní, pokud testy dopadnou úspěšně.

Google doufá, že se mu podaří kromě inzerce v novinách nabídnout do konce roku i reklamní prostor v rádiu. K tomu nedávno zakoupil technologie firmy dMarc Broadcasting.

Boston Globe - Google will test selling ads for 50 newspapers

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související