Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Pendolino - beta na kolejích

12. 01. 2006 - 16:55

Poslední dobou mám dojem, že i na některé kusy hardware je možné narazit ve stádiu Beta. Na mysli nemám nic menšího než vlak Pendolino. Další zprávy o výpadcích programového vybavení mě v tom jen utvrzují.

Pendolino BetaMožná se České dráhy mohly poučit na internetu. Zachovat se stejně jako internetové firmy, které nové služby označují přídomkem beta.

  • 9. 1. 2006 - první technická závada vlaku Pendolino u Olomouce
  • 11. 1. 2006 - problémy se softwarem nedaleko Zábřehu na Moravě
  • 12. 1. 2006 - další problémy v Řečanech nad Labem SC 501 a navíc ještě SC 500 v Hranicích na Moravě

Začínám z tomo mít pocit, že po každé aktualizaci dojede vlak menší a menší vzdálenost. Pokud to takto půjde dál, tak jej bude možné chvilku využívat na MHD po Praze a pak už ani k těmto účelům.

Protože mám zkušenosti s laděním chyb v různých typech software, tak hledání chyb ve vlakové soupravě Pendolino technikům vůbec nezávidím. Nicméně je třeba ČD pogratulovat, protože za každého betatestera dostávají ještě 200,- příplatek.

Naštěstí ve všech případech byli všichni cestující dopraveni do nejbližší železniční stanice a odtud cestovali alternativním vlakovým spojem. V případě většího spoždění měli cestující možnost vrácení poplatku za místenku Pendolino (200 korun) nebo 20% z ceny jízdného.

ŽelPage - Vlak SC 501 Pendolino opět nedojel do cíle

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související