Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Můj vliv na Seznam.cz

03. 03. 2005 - 00:28

Poslední dobou se dějí samé zajímavé události týkající se emailů. Důkazem tomu buď můj včerejší příspěvek o novém emailu Atlasu a dnešní o úpravách emailu na Seznam.cz. Oni snad můj příspěvek o blokování reklamy vzali v Seznamu vážně. :)

Pod příspěvkem o odstraňování brutálního banneru z emailu Seznamu i pro ne-dialup uživatele se Peto snažil věštit budoucnost.

"To mozno sposobi, ze odtial tie reklamy prirodzene vymiznu, a nebude treba nic hackovat ;-))"

Dnes po přihlášení

A při přihlašování do Emailu na Seznamu na mě dnes vybafla zajímavá obrazovka. Zmiňuje několik chystaných vylepšení, upravuje smluvní podmínky a nechává uživatele vybrat vyžádané zasílání reklamních emailů. Uvítací obrazovka začínala nějak takto:

Vážení uživatelé služby Seznam Email, rádi bychom ješte více urychlili a zpříjemnili Vaši práci se službou Seznam Email, proto vycházíme vstříc Vašim častým žádostem a dotazům a připravili jsme několik změn ve webovém rozhraní Seznam Emailu:

  • zrušili jsme uvítací stránku Seznam Emailu, po prihlášení se dostanete rovnou na výpis Dorucené pošty
  • zrušili jsme stránku po odeslání zprávy, po odeslání e-mailu se dostanete opět rovnou na výpis Doručené pošty
  • odstranili jsme některé reklamní pozice ve službě Seznam Email
  • zvětšili jsme maximální velikost přílohy na 5 MB a připravujeme její zvětšení až na 13 MB
  • chceme Vám poskytovat pouze kvalitní informace odpovídající Vašim zájmům, proto je potřeba, abyste vyjádřili souhlas s podmínkami použití služby Seznam Email
  • pokud si přejete dostávat informace v podobě komerčních e-mailů, zaškrtněte na následující stránce oblasti, o než máte zájem

V praxi

Po přihlášení je úvodní stránka přímo v příchozí poště. Tedy abych byl přesnější, jedná se o uvítací stránku obsahující i výpis složky Doručené. Protože po odkliknutí na složku Doručené se ještě stránka poněkud změní a některé údaje se ztratí.

Nejpodstatnější změna - otravný banner - je stále na svém místě. Reklamních ploch spíše přibylo - malá textová reklama nad výpisem zpráv. Než aby jich ubylo. Je ale možné, že se jeho odstranění dočkáme po doběhnutí nasazené reklamní kampaně. Třeba se nakonec předpověď vyplní a email bude bez banneru.

Slovenská verze emailu

Nevím jestli se nejedná o nastrčené velikonoční vajíčko (Easter Egg) pro jednoho bloggera, ale během proklikávání se mi přepnul celý Seznam Email do slovenštiny.

Možná ve stejnou dobu pracoval s emailem i někdo jiný, kdo může mé tvrzení potvrdit. Jako "důkaz" jsem pořídil několik screenshotů. Nejedná se o fotomontáž, protože by se mi to vše doopravdy nechtělo překládat do slovenštiny.


Pravděpodobně docházelo na službě k nějakým úpravám na na několik desítek minut byla puštěna slovenská verze služby. Během proklikávání jsem se nakonec zase ocitnul na verzi české.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související