Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Zpaměti.cz na iGoogle

16. 01. 2008 - 07:40

Začínají se postupně objevovat televizní programy pro iGoogle soutěž. Jsem rád, že jsem se pustil do něčeho jiného. Každý den můžete mít na své iGoogle stránce tip pro rozvoj osobnosti. A pokud Vám zrovna tohle tématicky nesedne, tak si stačí v Google Docs nanpsat tipy vlastní.

Soutěž českého Google

V prosinci se na stránkách české pobočky Google objevila soutěž pro české programátory. Po veřejném školení (přednášce) o tvorbě Gadgetů pro iGoogle vyhlásili soutěž o nejlepší český gedžit. Vítěz soutěže získá letenku do Dublinu a bude se moci projít po tamních kancelářích.

Navíc je možné využít globální soutěže amerického Google. Pokud vytvořený Gadget nasbírá za týden 250 000 zobrazení, dostanete navíc odměnu 5000 dolarů. Pokud založíte na gedžitu své podnikání pro USA, můžete navíc získat 100 000 dolarů (Johne? ,-) ).

Libovolné tipy na iGoogle

Můj Google gadget TOD slouží k zobrazování libovolných tipů každý den. Tipy bere z Google Spreadsheets (Dokumentů Google) a následně je po jednom zobrazuje. Díky tomu si můžete vytvořit vlastní soubor tipů a ten dále s tímto rozšířením používat a nebo nastavit i dalším známým.

Pro českou lokalizaci jsem použil zajímavé tipy serveru Zpaměti.cz. Anglická varianta má potom podobně inspirativní tipy pro osobní rozvoj z jednoho článku na serveru IWillChangeYou­rLife.com.

Pokud chcete zobrazovat své vlastní tipy, postupujte podle návodu uvedeného u rozšíření a dejte mi vědět emailem. Přidám Váš nasdílený dokument do seznamu, aby o něm věděli ostatní. Pokud se těchto dokumentů v češtině objeví mnoho, přidám je přímo do rozšíření, aby je bylo možné lépe vybírat a vkládat.

A pokud nevíte, co je iGoogle a jak rozšíření vypadá, vyzkoušejte si jej přímo na stránkách Google Přidat do Google

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související