Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

AdSense - nabídněte inzerentům pozice

29. 01. 2007 - 06:15

V reklamním systému Google AdSense se objevila novinka umožňující vybrané inzertní kanály přímo nabídnout inzerentům. Pokud máte umístění inzerátů jasné, tak doplňte parametry o jejich umístění a třeba získáte další inzerenty přímo na Váš web.

Nastavení inzertního pozic

Inzertní kanály Google AdSensePo přihlášení do administrace účtu Vás o této novince pravděpodobně ještě nějakou dobu bude informovat světle zelený box označený popiskem Novinka. Pokud ne, stačí vybrat záložku Nastavení AdSense, podzáložku Kanály a přidat personalizovaný kanál nebo upravit ty stávající.

Jak se jeví kanály inzerentům?

Inzerenti tyto pozice uvidí ve svém účtu Google AdWords a budou na ně moci cílit v případě zájmu. Pokud používáte některý kanál na několika webech najednou, tak se budou jevit inzerentům jako rozdělené pozice.

Ještě než zpřístupníte kanály pro inzerenty, překontrolujte si správnost nastavení a pamatujte si, že v případě editace parametrů kanálu o případné inzerenty, trvající na vašich pozicích, přijdete. Toto chování je hlavně kvůli ochraně inzerentů.

Při přesunech - aktualizujte informace v účtu

Pokud budete kód ve stránce přesouvat na jiné místo, aktualizujte informace v nastavení pro inzerenty. Pokud již na zvolené pozici někdo inzeroval, přestanou se po změně parametrů kanálu jeho reklamy zobrazovat, proto další změny dělejte s rozvahou.

Zatím není možné poznat, zda se některý inzerent zaměřil na některý nabízený kanál. Pokud by se tato informace v rozhraní zobrazovala, bylo by možné provádět případné změny umístění inzerátů bez rizika, že přijdete o některé inzerenty.

AdSense - reklamní systém

Tímto se z Google AdSense stává reklamní systém, který umožní inzerentům na stránky umísťovat reklamu bez další administrace a vlastník stránek tak může nerušeně vydělávat a veškerý čas věnovat zlepšování obsahu webu.

Nápověda Google AdSense - How can I make a custom channel into an ad placement?

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související