Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google PayPal už brzo

01. 03. 2006 - 08:18

O platebním systému Google se již spekulovalo dávno. Nyní již probíhá interní testování celého platebního systému pro službu Google Base a oslovování prvních obchodů a společností, které by toho mohly využívat.

Nedávno spuštěné Google Video, Google Base nebo již dlouho existující Froogle jsou služby, kde by mohlo být možné po spuštění Google Pay systému platit přes Google.

Myslím si, že logickou cestou by bylo nabíjení Google Pay systému přes Google AdSense, kromě klasického převodu z účtu a nebo odečítání částky z mezinárodní kreditní karty.

První vlaštovkou platebního systému, kde bude probíhat pravděpodobně první veřejné testování je Google Base. Každý uživatel může do systému nabídnout věci k prodeji a stejně tak si vybrat další věci, které plánuje nakoupit.

Myslím si, že právě v tomto spojení bude větší rozšíření platebního systému. Každý prodávající může vydělané peníze dostávat na účet u Google a ty potom utrácet dále na Google Base, na některých postupně přidávaných službách (Google Video) a nebo si peníze převést zpátky na účet. Je také možné, že bude nabídnuto převádění peněz v rámci Google účtů zcela zdarma.

A pro dobro Google doufám, že se neobjeví nějaký zádrhel ve formě bezpečnostního incidentu jako nedávno v Google Books a nebo přiznání bezpečnostních rizik (Google Desktop).

Tip: Rychlá půjčka - získejte peníze do 24 hodin.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související