Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

MSN používá pro obrázky PicSearch

23. 02. 2005 - 14:29

Vyhledávání obrázku firmy PicSearch na svých stránkách používá i nový vyhledávač MSN. Tato technologie není unikátní, ale používají ji i další známé světové vyhledávače.

PicSearch nejen pro MSN

Pokud si v novém fulltextovém vyhledávání MSN zvolíte záložku prohledávání obrázků, veškeré výsledky dodává technologie PicSearch. Microsoft je pro firmu PicSearch hlavním partnerem. Za zmínku stojí ale i ostatní zákazníci, kteří jsou neméně důležití. Technologie je dodávána například i vyhledávači AskJeeves a nebo Lycos Europe.

Outsourcing technologií

Je to první část vyhledávače, kterou si Microsoft sám nevytvořil. Je možné, že časem vyplavou další části, které nedělal Microsoft, ale pouze zakoupil technologii, kterou používá. Porovnej MSN a PicSearch výsledky.

Vlastní technologie pro odlišení

Na to aby se odlišil bude muset vyvinout technologii vlastní. To bude stát nějaký čas a nějaké peníze, otázkou je, zda se to na poli obrázkového vyhledávání vyplatí. Pravděpodobně se budou hlavně specializovat na rozvoj fulltextového prohledávání stránek a obrázkové bude jen rozšířením a aplikací vyhledávání normálního.

Jednotné řešení - menší datový provoz

Pro vlastníky stránek to má jednu velkou výhodu. Obrázková data si stahuje jeden robot - Psbot, který je potom použije pro výsledky několika vyhledávačů. Traffic bude podstatně menší, než kdyby si obrázky stahoval každý vyhledávač.

Další informace v prohlášení firmy PicSearch - Picsearch announces collaboration with MSN

Související

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související