Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

3D ulice v Google Maps

30. 05. 2007 - 08:25

Včera Google spustil na své mapové službě další pěknou vychytávku. U pěti amerických měst nabízí možnost panoramatického zobrazení uliční sítě. Modře vyznačené ulice jsou nafoceny projíždějícími automobily a stejně tak je možné je nyní projíždět přímo na mapě.

Nové zobrazení - Street View

Při návštěvě Google Maps najdete nyní v pravém horním rohu tlačítko Street View. Po jeho aktivaci uvidíte nad USA na mapě pět fotografických ikon.

Google Maps - Global Street View

Po přiblížení na úroveň jednoho z vybraných měst uvidíte modře zvýrazněnu většinu hlavních ulic a silnic. Kromě nich se pak dají najít i uličky užší, případně nějaké chodníky v parku. Pak už jen stačí vybrat modře zvýrazněnou ulici a kliknout na něj (případně na dané místo přemístit oranžového panáčka).

Příklad průjezdu v San Franciscu

Street View - San Francisco

Průjezd přes Miami

Street View - Miami

Další informace se dozvíte v průvodním videu nebo si vše můžete vyzkoušet přímo na mapě například na Golden Gate Bridge.

Street View ruku v ruce s Google Mapplets

Kromě efektního zobrazení uliční sítě Google zveřejnil další novinku, kterou nabízí vývojářům. Podobně jako u personalizované úvodní stránky Google (iGoogle) nabízí možnost přidávat do Google Maps malé aplikace - Mapplets.

Několik příkladů Mapplets již můžete najít přímo na Google Maps. Nabízeny jsou:

  • vyhledávání nad databází realit
  • zobrazení programu kin
  • měření vzdálenosti na mapě

Podobně jako na iGoogle se v blízké době určitě dočkáme spousty aplikací, které budou funkce Google Maps dále rozvíjet.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související