Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google na Google.cz

31. 08. 2006 - 19:55

Nástup Google do České republiky pomalu ale jistě začíná. Nejdřív se začalo spekulovat při hledání vedení české pobočky vývoje. Nedávno odkoupena doména Google.cz podle spekulací možná i za několik milionů korun (předpokládám spíš kompenzaci kreditu do AdWords) a nyní spuštěn obsah.

Google.cz už je Google

Po převedení do technické správy Google byla doména jen přesměrována na Google.com. Dnes přesměrování zmizelo a Google je již přímo v ČR a na české doméně, která v minulosti sloužila pouze ke spekulacím.

Google.com v českém prohlížeči

Google.com v českém prohlížeči

Pro uživatele s českým prohlížečem je na HP Google.com nabízen odkaz přímo na český Google.

Google.cz v anglickém prohlížeči

Google.cz v anglickém prohlížeči

Pro návštěvníky s anglickým prohlížečem na Google.cz je tentýž link zpátky na Google.com.

Google.cz v českém prohlížeči

Google.cz v českém prohlížeči

A konečně pro ty, kteří jsou tu správně s českým prohlížečem na Google.cz je reklama na nastavení výchozí stránky a textový tip na Google Desktop.

Jak bude Google pokračovat?

První krok - doménu - má již úspěšně za sebou. Jakmile začnou utichat oznámení o jeho přítomnosti, tak bude pokračovat dalším krokem. Pravděpodobně to bude Google AdSense, který budou moci využít webmasteři na svých stránkách a přes který by si mohl udělat Google promo zdarma i na Google AdWords.

Dále to bude pokračovat postupným zveřejňováním produktů Google s českým překladem. Gmail dostane lokalizované funkce, které jsou dostupné pouze v anglické verzi. Vlastní verze se dočká i Google News a tak to bude postupně pokračovat i u ostatních produktů (Mapy, Video, Scholar,... a dál podle oblíbenosti).

Můžeme očekávat nějaké výraznější promo než v PPC systémech? Které služby byste měli rádi česky? Zkusit si tomůžete tady Google.cz

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související