Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Desktop 4

27. 06. 2006 - 20:59

Aplikace Google Desktop 4 je pro angličtinu ve finální verzi. Pro dalších 27 jazyků (včetně češtiny) zatím zůstává betaverze. Spolu se zveřejněním finální nové verze je vyhlášená soutěž o nejlepší rozšíření. První cena je 5000 dolarů.

Soutěž o 5000 dolarů

Pro podporu hlavní novinky Google Gadgets je připravena soutěž o ceny. Vítěz dostane 5000 dolarů, druhé místo bude oceněno 2000 dolary a třetí místo 1000 dolarů.

Jednotlivé výtvory budou hodnoceny podle následujících kritérii:

  1. Popularita rozšíření
  2. Vzhled
  3. Použití nových vlastností (UI Script API, sdílení přes Google Talk API, personalizovaný engine)
  4. Kreativita

Všechna vytvořená rozšíření se objeví v knihovně rozšíření přímo na Google.

Google Desktop Gadget Designer

Pro snazší vývoj je k dispozici Google Desktop Gadget Designer, který může připomínat nástroje jako MS Visual Studio či Borland Delphi pro vývoj aplikací pod Windows. Nicméně vytvořené aplikace jsou generovány jako JavaScript spolu s XML.

Rychlejší indexace vyhledávače

Další znatelnou novinkou je rychlejší a méně zatěžující indexace celého počítače. Při indexování disku možná běh Google Desktopu ani nezaznamenáte.

Personalizace podle činnosti

Podle toho, jak nečastěji používáte Google, tak se veškerá činnost může projevovat do Vaší personalizované stránky u Google. Pokud nejčastěji vyhledáváte filmy v Google, tak součástí personalizované Google stránky bude vyhledávání ve filmech. Stejně tak můžete použít některé části z personalizované stránky, které již používáte a přidat si je do Google Desktop nebo přímo někam na plochu Windows.

Pokud Vás nové funkce Google Desktop 4 přesvědčily, tak stahujte a instalujte.

Inside Google Desktop - Let's get it started

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související