Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Stat24 konkurence iAuditu nebo NaVrcholu?

02. 08. 2005 - 23:46

Dnes jsem náhodou objevil polský systém statistik návštěvnosti stránek. Nabízí měření podobných údajů jako konkurenti, nicméně zaujme svým provedením. Administrační systém vytvořený ve flashi budí dojem rychlosti a interaktivity.

Online do 40 minut

Kromě flashového provedení mě docela zaujala rychlost zpracování registrace a následného měření dat. Po vyplnění formuláře si stačí vygenerovat v administračním systému měřící skripty, umístit je na stránky a do 40 minut již vidíte přicházet první návštěvníky.

Oproti iAuditu je to rychlost přímo závratná. V iAuditu se měří zpětně až druhý den a někdy je třeba čekat na dopočtení až do večerních hodin.

Efektní rozhraní

Stat24 úvodní obrazovkaFlash se pro webové stránky má používat velmi opatrně. Tady je jeho nasazení více než účelné. Rychlost načítání základní aplikace je únosné a následné ovládání si zatím nemůžu vynachválit.

Interaktivní grafy zobrazované průběžně (pokud máte administrační okno otevřené, údaje se automaticky aktualizují). Po najetí myši se zobrazí v bublině podrobnější údaje k označenému sloupci.

Rozdíly měření

Protože je pro měření použitá jiná metodika, než při používání iAuditu, budou čísla jistě rozdílná. Systém statistik je napojen na měřící modul gemiusTraffic, takže čísla budou porovnatelná s měřeními NetMonitoru. Používání tohoto modulu zajišťuje jednotnost měření pro celé Polsko a poslední dobou i pro většinu větších serverů v ČR.

Vyzkoušejte si ho - je to zdarma

Využít můžete statStandard, který je zcela zdarma. Případně je k dispozici 14 dní testovacího provozu statBussiness. Další měsíce provozu je možné získávat zdarma programem statPlus. Stačí, když váš login uvede nově registrovaný zákazník do registračního formuláře a další měsíc provozu je váš.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související