Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

iAudit na blog

04. 02. 2005 - 00:16

iAudit - služba měřící návštěvnost většině serverů na českém internetu přišla se zajímavou nabídkou - měření Blogů zdarma. A jak funguje takové zaregistrování v praxi? Jednoduše.

Postup při registraci

  • vlastnit nějaký blog
  • napsat email na info@iaudit.info
  • přidat na stránku zaslané měřící kódy (obrázek a iframe)
  • zveřejnit statistiky do kategorie blogů

Srovnání s těmi velkými

Od rozhodnutí, že si nechám sledovat blog nezávislým iAuditem, to trvalo do zveřejnění prvních statistik jenom pár dní. Získám tím několik věcí, a proto jsem do toho taky šel.

Budu mít možnost porovnávat s takovými velikány jako je Pooh, Bloguje a nebo dokonce cdr.cz a nebo root.cz :) Dále se mi trošku usadí vzletná interní statistika, která započítává všechny přístupy (včetně indexovacích robotů, spiderů a různých online služeb - např. sledování deadlinků). A ještě je to zdarma, tak proč ne :)

Ano, mohl jsem si tyto stránky nechat měřit službou jako je Toplist a nebo NaVrcholu, ale nějak k ním nechovám přílišnou důvěru. Nevychází to z žádných skutečností, je to prostě jen pocit. :)

První pocity

Zatím jsem výsledky z prvních dvou dnů docela mile překvapen. Ještě se ale veřejně neobjevily ostatní registrované blog, které se údajně v iAuditu ještě vyskytují.

Spekulace o záměru

Proč se do něčeho takového iAudit pouští? Spekulace se objevují v komentářích na Oříšku a na CubSEO. Jedním z názorů je levné selfpromo, reklama zdarma. Dále se spekuluje i o lepších datech pro statistiky prodávané dál. A nakonec oficiálně je uváděno, že padl návrh zpřístupnění počítání blogů zdarma a nikdo nebyl proti.

Domnívám se, že na každém nápadu je trochu pravdy. Návrh byl zvážen - měření pár blogů servery příliš nezatíží, blogy o svých zkušenostech povětšinou napíší několik řádek (levné selfpromo) a navíc se zvětší základna měřených stránek. Některé servery (podle zdrojáku stránek třeba Root.cz) se přesouvají ke konkurenční službě Gemius (do Polska). Ani reklama navíc, větší povědomí a další měřené sránky iAuditu neublíží, spíš se mu budou ještě hodit.

Napsali jinde

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související