Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Novinky ze světa vyhledávání

26. 07. 2004 - 00:58

Že by se vám líblo nerozlišovat vyhledávání na lokálním počítači a nebo na internetu? Řešení již existuje. A pokud prohledáváte jen to, co jste již hledali, tak pro vás taky něco zajímavého mám.

Vyhledávání všude

Nová společnost Blinkx spustila svůj zajímavý projekt, který prohledává jak webové stránky, tak data na vašem počítači. Na jejich webu si můžete zdarma stáhnout nástroj, který vám tohle všechno umožní.

Stejnojmenný program Blinkx po instalaci na váš počítač indexuje celý disk - včetně emailových zpráv, dokumentů office. Dále uživatele odkazuje na několik kategorií online obsahu - internetové stránky, zprávy, multimediální obsah, blogy a produkty.

Zatím je indexován pouze textový obsah, ale v budoucnu se uvažuje i o indexování multimediálních souborů - zvuku a videa.

Aby se předešlo podobnému nedorozumění jako v případě Gmail, firma zdůrazňuje, že program nesbírá žádné osobní informace při používání. Taktéž není vůbec nutné se jakkoliv registrovat při stahování programu. Naindexovaná uživatelská data zůstávají na počítači.

Search Tool Combines Online, Local Data

Hledání vyhledaného

Jak je již známo delší dobu, většina uživatelů hledá ve vyhledávačích něco, co již někdy nalezlo. Toho využila jedna společnost a vytvořila vyhledávač, který hledá v nalezeném - Spurl.net.

Odkazy, které pomocí tohoto vyhledávače naleznete si můžete označit. Pokud potom potřebujete najít něco, co se vám již v minulosti podařilo, tak stačí jen hledat v označeném obsahu.

Kromě této hlavní funkce jde také o odkudkoliv přístupnou stránku bookmarků. Protože stránky používá mnoho uživatelů, podle vyplněného profilu si můžete nechat nějaké další weby doporučit od ostatních.

Označení stránky je realizováno na jeden klik. V popup (vyskakovacím) okně si ještě můžete vybrat kategorii stránky a ohodnotit její kvalitu pro vás.

Search Engine Meets Bookmarking

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související