Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

FeedDemon s jádrem Mozilly a bezpečnostní update

09. 07. 2004 - 19:55

Dříve zmiňovaný návod na instalaci mozilly do FeedDemonu byl funkční, bohužel jen do restartu počítače. Potom se program choval jako neregistrovaný a nebo zavirovaný. Přesto nezoufejte, existuje cesta.

Nick Bradbury na svém blogu nabízí povolení "tajného" nastavení Mozilly jako prohlížeče.

Pro angličtiny neznalé uživatele přináším stručný návod:

  • stáhnout a nainstalovat MozillaControl ActiveX - 4,7 MB (je třeba i když máte v počítači nainstalovánu Mozillu nebo Firefox)
  • za pomoci utility regedit přidat do větve HKEY_CURRENT_USER\Software\Bradbury\FeedDemon\1.0 položku typu DWORD s názvem BrowseEnableMozillaOption a nastavit jí hodnotu 1 (pokud se editace bojíte, je možné aplikovat REG soubor)
  • A potom v menu Nástroje - Možnosti (klávesa F8) v záložce Prohlížení je poslední volba v první skupině Použít prohlížeč Mozilla v programu (EXPERIMENTÁLNÍ) tuto volbu zatrhnout
  • a nyní se můžete kochat stránkami zobrazenými za pomoci jádra mozilly

Tato volba je nepodporovaná a používáte ji na vlastní riziko, na druhou stranu používání IE je větší (díky velkému množství nezazáplatovaných bezpečnostních děr, které obsahuje).

Pokud dále chcete pokračovat v používání IE v programu FeedDemon, pro minimalizaci rizik si stáhněte bezpečnostní update FeedDemon 1.11. Mimo jiné dostanete dalších 20 dní trial navíc, pokud jej právě využíváte k vyzkoušení programu.

Podrobnější informace najdete na webu autora programu FeedDemon v příspěvcích: ANN: FeedDemon 1.11 - Security Update, Hidden feature: use Mozilla inside FeedDemon!.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)