Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Invia.cz mění podmínky partnerského programu

28. 02. 2007 - 20:37

Od 5. března dojde ke změně provizních poplatků, které jsou vypláceny partnerům za prodané zájezdy serveru Invia.cz. Místo pevných cen se bude brát ohled na cenu zájezdu a prokliky jsou odměněny cenou 1 nebo 1,50 (místo nynějších 2 a 3 korun).

Důvod změn

Invia logoV uplynulych mesicich se nam ozvalo nekolik z vas, nasich affiliate partneru, s dotazem zda nam neprijde nespravedlive, ze platime 300 Kc za prodany zajezd do Vidne i na Seychelly a nebereme vubec v uvahu, zda na dovolenou jede 1 osoba ci osm. Po diskuzi uvnitr firmy, ale i s vami, affiliate partnery, jsme se nakonec rozhodli tento pausalni zpusob odmenovani zmenit.

Nejdůležitější změny

  • provize za prodaný zájezd 1 % - 3 % z ověřené ceny zájezdu
  • provize za proklik reklamního formátu 1 a 1,50 Kč
  • detailní informace o objednaném zájezdu (cena, destinace atd.)

Padá tím omezení maximálně 500 prokliků započítávaných na jeden prodaný zájezd. Místo toho je možné dosahovat až 3 % ceny prodaného zájezdu. Omezení 500 kliků na jeden prodaný zájezd zůstává, a tomu je nadřazené nové pravidlo, že je možné dosáhnout maximálně 3% celkové ceny prodeje.

Změna podmínek v praxi

Tato změna ovlivní určitě všechny partnery, kteří se snažili získávat provizi za prodej českých zájezdů. To se již nebude vyplácet a stejných zisků nebudou dosahovat ani partneři prodávající další levné zájezdy mimo ČR.

Určitě se nyní dočkáme nových webů nabízejících luxusní zájezdy a nebo aspoň ty dražší destinace. To jistě stojí i za změnou podmínek.

Pokud se nespokojení partneři chtějí podívat okolo sebe, narazí téměř ihned na přímou konkurenci NetTravel. Ten nabízí provizní prodej celých 20%. Nicméně nejde o provizi z ceny zájezdu, ale o provizi z marže serveru. Těžko tedy odhadovat, který provizní program bude nyní výhodnější pro provozovatele webu.

Kompletní znění nových pravidel je možné najít na adrese http://partner2.invia.cz/pravidla/. Oceňujete jako partneři změnu podmínek či nikoliv?

Začněte vydělávat peníze s INVIA.CZ

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související