Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google - 600 milionů dolarů za nové datacentrum

21. 01. 2007 - 13:47

Stát Severní Karolína se stane novým domovem pro serverovou farmu společnosti Google. Tento týden firma oznámila, že bude investovat přibližně 600 milionů dolarů do nového datového centra v Severní Karolíně.

"Detekce podobnosti stránek"

Google LogoNové servery umístěné v zařízení budou sloužit hlavně pro nově vyvíjené vyhledávací a databázové aplikace. Částečně zde nalezne útočiště i nově vyvíjený nástroj pro detekci podobnosti, který bude sloužit ke snižování duplicit při stahování stránek a ve výsledcích vyhledávače.

200 nových pracovních míst

Nové zařízení nabídne přes 200 pracovních míst. U většiny z nich půjde o administrátory počítačových sítí a administrátory serverů. Centrum pro výzkum a vývoj zatím zůstane v Kalifornii. A další zařízení, na kterém se pracovalo v loňském roce, najdeme v Arizoně.

Další podpora až 100 milionů dolarů

Stát Severní Karolíny je samozřejmě velmi potěšen oznámením společnosti Google. Nicméně nešlo jen o nápad Google, rozhodnutí bylo podpořeno nabídkou státu, který počátkem roku nabídl společnosti přibližně 4,7 milionů dolarů. Pokud se Google rozhodne v oblasti nadále setrvat tato nabídka může vzrůst až na 100 milionů dolarů.

Náhrada ztracených pracovních míst

Guvernér Mike Easley tvrdí, že stát využil příležitosti spolupracovat s firmou Google, protože v minulých letech došlo k nárůstu nezaměstnanosti. "Tato společnost poskytne stovky dobře placených míst, které místní obyvatelé chtějí. Pomůže pozvednout celou oblast, která byla zasažena ztrátou míst v textilním a dřevozpracujícím oboru, nahrazením nových pracovních příležitostí 21. století."

Daily Tech - Google to Spend $600 Million for New Datacenter

Update: Další dvě zařízení jsou plánována v Jižní Karolíně a to za téměř 950 milionů dolarů.

Update 2: Datacentrum potvrzeno.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související