Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Finance Beta

21. 03. 2006 - 08:41

Google doplňuje spektrum služeb a připojuje Google Finance. Nabízí sledování vlastního portfolia, rychlý přehled o souvisejících informacích a podrobné detaily ke každé firmě. Toho se můžete na nových financích dočkat.

Google Finance Beta"K přilákání nových uživatelů bylo potřeba udělat mapy a finance.", přiznává Jacobs-Stanton. Mapy jsou již k dispozici delší dobu (a to nejen ve formě webové aplikace, ale také jako software). Aktuální grafy doplněné souvisejícími zprávami umožňují investorům rychle rozhodovat proč akcie padají nebo rostou.

Konkurence plná bannerů

GOOG GraphOproti konkurenčním MSN Money nebo Yahoo Finance Vás při první návštěvě nepřekvapí banner přes čtvrtinu prohlížeče nebo interstitial (mezistránka ještě před načtením toho, co potřebujete).

V detailu firmy je přehledně vidět vývoj ceny, k tomu související zprávy (označené písmenem a zobrazené v pravém sloupci vedle grafu). V grafu je možný pohyb podobně jako v Google Maps. A jednoduchým způsobem jde změnit úhel pohledu na určité období.

Zveřejňovaná data

Z pohledu aktuálnosti jsou všechny údaje zveřejňované se zpožděním 15 minut od Nasdaq Stock Market a 20 minut od New York Stock Exchange. Stejně tak je tomu i u Yahoo Finance, ale uživatel má možnost si za necelých 11 dolarů měsíčně koupit interaktivní přístup. Microsoft (podle údajů na jejich webu) nabízí omezenou nabídku interaktivních dat každý den.

Google Finance také ukazují příjem firmy, kontaktní informace a profily zástupců firem. Tyto údaje Google kupuje od dodavatelů jako jsou Reuters Group PLC, Morningstar Inc., Dun & Bradstreet Corp's Hoovers Inc. and Revere Data LLC.

Zatím je služba cílena hlavně na severní Ameriku, nicméně v budoucnu se dočkáme i mezinárodních verzí (podobně jako je tomu u Google News).

Pokud dnes do vyhledávání Google napíšete některý z kódů akcií (například GOOG), tak vedle všech finančních produktů naleznete i Google Finance. Takže neváhejte a zkuste si zjistit, jak Vám vydělávají akcie, případně jestli není na čase nějaké koupit.

Bloomberg.com - Google Starts Finance Site in Challenge to Microsoft, Yahoo

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související