Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google Code

21. 03. 2005 - 07:06

Na stránkách budou zveřejňovány open source projekty, knihovny a nástroje založené na technologiích firmy Google. Většina projektů je vyvíjena na serveru SourceForge a Google Code je portál, který má za cíl spojit všechny vývojáře.

Projekty po spuštění Google Code

Po spuštění projektu Google Code se na stránkách objevily 4 open source projekty. Navíc zde najdete stránku, kde jsou zmíněny všechny API, které Google veřejnosti nabízí.

Následující programy jsou pro Google základní, pravděpodobně budou zveřejňovány další, které budou na těchto projektech závislé. Byly vybrány vývojáři Google. Jdná se o produkty, které vznikly z 20% volného času, který mají zaměstnanci Google k dispozici pro libovolné účely.

CoreDumper

Knihovna, kterou lze přikompilovat ke stávajícím programům. Slouží k vytvoření coredumpu bez přerušení běhu programu. Podporuje jednovláknové i vícevláknové core dumpy, i když vícevláknové nejsou podporovány nativně jádrem systému. Stránka projektu CoreDumper.

Sparse Hashtable

Tento projekt obsahuje několik hashovacích implementací, které se používají v Google. Včetně optimalizace, která vylepšuje velikost a nebo rychlost hashování. Stránka projektu Sparse Hashtable.

Goopy/Functional

Knihovna pro Python, která umožňuje funkcionální programování. Stránka projektu Goopy/Functional .

Perftools

Tyto nástroje jsou pro vytváření robustních aplikací. Hlavně pro vývoj vícevláknových aplikací za použití C++. Zahrnuje TCMalloc, heap-checker, heap-profiler a cpu-profiler. Stránka projektu Perftools.

Přidal jsem si do agregátoru RSS kanál informující o dalších projektech a těším se na další zveřejněné zajímavé projekty.

Další open source zdroje

Další zajímavé open source projekty lze najít nejen na SourceForge, ale také na Tigris.org, Vaults of Parnassus nebo na CPAN.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)