Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

České vyhledávání podle lokality

07. 06. 2005 - 19:29

Do těchto dnů jsme se mohli pouze kochat zahraničními službami typu Google Local, Yahoo Local a nebo AskJeeves Local. Nyní již můžete konečně použít lokalizované vyhledávání i v ČR a nemusíte závidět zahraničním službám.

Centrum "Lokál"

Firma Centrum.cz spustila novou verzi vyhledávání ve firmách. Na adrese http://firmy-beta.centrum.cz/ si již můžete vyzkoušet lokalizované vyhledávání a úplně nové prohledávání firem. V případě, že se chystáte v létě na dovolenou do českých luhů a hájů, tak vám jistě dobře poslouží. Nebude problém si ve vybraném okolí najít ubytování, stravování a nebo zábavu na večer.

Doporučte super podnik ostatním

Můžete si samozřejmě také najít hotel, doladit výsledky vyhledávání podle počtu hvězdiček hledaného hotelu a získat základní informace na kartě hotelu. Pokud máte s vybraným podnikem již nějaké zkušenosti, můžete se podělit s ostatními uživateli o svoji zkušenost a napsat hodnocení a nějaké reference. Nakonec si můžete zobrazit detailní umístění hotelu a získat informace o tom, jak se k němu dostanete. Případně si ještě doplníte obrázek o okolních zařízeních, zobrazíte si některou z vrstev (služby, sport, instituce, ...).

Ideální (nejen) na dovolenou

Nově spuštěná služba doplňuje nedostatek, který zatím české vyhledávače firem mají. Uživatel při vyhledávání má lepší přehled o umístění jednotlivých nalezených objektů. Při výběru lze jednoduše prohledat nabídku okolí a rychle zvolit jednu z variant. Pokud rádi plánujete dovolenou až na poslední chvíli, tak se vám určitě tato služba bude hodit při plánování dovolené v ČR. Jen si ji zkuste.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)