Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Windows Live Beta

01. 11. 2005 - 23:18

Odpověď firmy Microsoft na personalizovanou úvodní stránku vyhledávání Google. Nyní již i uživatelé MSN vyhledávání mají možnost personalizovat svoji vyhledávací stránku a umístit si tam takové informace, které budou potřebovat.

Stránce vládne vyhledávání

Windows Live BetaHlavní částí stránek je vyhledávací pole, kam je možné zadávat dotazy do MSN.com. Používá se stejné vyhledávání nad stejným indexem. Jen je převlečeno do jiné grafiky a načítá se dynamicky do zobrazované stránky.

Další populární moduly

Přidat na úvodní stránku lze libovolný RSS kanál, který MSN vyhledávání najde. Vybrat lze také z několika předvolených (oblíbených). Přidávat lze také přes OPML soubor (xml soubor pro definici seznamu RSS kanálů) případně vložením odkazu na RSS kanál.

Počasí je možné na rozdíl od konkurenčního Googlu zvolit i z Prahy. Dokonce Vám portál nabídne dvakrát tutéž Prague, CZE :) Předpověď je na čtyři dny dopředu a používá data serveru Weather Channel.

A posledním modulem, který se stará o zobrazování dat na úvodní stránce je box pro emaily. Zobrazuje emailové zprávy buď ze služby Hotmail a nebo prý přímo i služby Windows Live.

Podpora Firefoxu ještě pokulhává

Stránky je nejlépe prohlížet pod prohlížečem IE a na systému Windows. Po navštívení z prohlížeče Firefox Vás uvítá hláška, že podpora prohlížeče se chystá v brzké době a následuje rozpadlá grafika.

Nicméně přesto již funguje přesouvání boxů přes jednotlivé sloupce nebo přímo ve sloupcích. Je také možné změnit výchozí nastavení jazykového rozhraní a počet sloupců do kterých se boxy zobrazují.

Jak ve všech podobných soubojích platí i tady, že z těchto konkurenčních šarvátek vychází vítězně hlavně uživatel. Ten má na výběr několik alternativ a počká, kdo mu nabídne to nejlepší...

Search Engine Roundtable - Windows Live

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související