Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Odlište se, nebuďte jako ostatní

25. 03. 2004 - 07:06

Pokud máte zájem na tom, mít na stránkách nějakou (nejlépe stále rostoucí návštěvnost), tak se musíte v něčem odlišovat. Když uživatel používá nějakou službu a vy nemáte nic navíc, proč by měl chodit i k vám?

Cílem je nabídnout něco, co ještě uživatel nezná. To, co jej může oslovit. Stačí když to bude váš osobní pohled, názor nebo životní postoj. Když nebudete jako ostatní, tak se neztratíte v davu a návštěvník si vás bude lépe pamatovat a zkusí se v budoucnu někdy vrátit.

Používal jsem tuto část stránek jako novinky, co se na stránkách a v mém věřejně-osobním životě děje. Postupem času jsem propadl weblogům a agregovanému obsahu. Ulehčilo mi to mnoho času a já můžu sledovat za stejnou dobu mnohem víc informací. Novinky se mi zvrhly v miniaturní blog, který ale spíš používam k tomu, abych si zapsal informace, které mi přišly trošku zajímavé. Takže je možná odvaha moji snahu nazývat blogem. Je to spíš taková malá znalostní databáze. Ještě se v budoucnu připravuju na vytvoření lépe setříděných trvalých odkazů, kde budou užitečné informace pro moji vlastní každodenní potřebu (něco takového - Orson bude určitě rád, když ho zmíním8-)). Pokud vás něco podobného zajímá, nebojte se, časem se to tady na webu objeví. Někomu se může hodit něco podobného, tak proč se s tím nepodělit.

Generování nějaké návštěvnosti je pro mě spíš vedlejší, i když potěší. V dobách, kdy jsem měl na stránkách pouze DOSový prográmek na studium slovíček, nějaké info o sobě a pár optických klamů a iluzí jsem se divil. Nechápal jsem, že se může najít několik desítek lidí každý den, kteří navštíví moje stránky. Dnes už je to denně kolem stovky (jo, indexuje mě víc vyhledávačů, ale stovka to není:-))

Jak tak o tom přemýšlím, tak se možná přeci jen něčím liším od většiny weblogů. Co vím, tak na mě zatím nikdo moc neodkazuje ;-). Zůstávám si na svém písečku a na stránky zabrousí hlavně moji známí, nebo náhodní hledači, kteří díky trošku opravené struktuře stránek mé stránky častěji nachází ve vyhledávačích.

Ale proč o tom vůbec píšu? Inspiroval mě k tomu Jan Bien v příspěvku Vyčleňte se z průměru A taky jsem se zase trošku nahlodal k úpravám grafiky (ale až bude trošku víc času) díky příspěvku Radka Hulána - CSS: černá nebo bílá. Nic mezi tím!!!. I když mám stránky do šeda ;o), tak přeci jen nemusí být jen trapně orámované obdélníky, když už jsou stylované pomocí CSS. Časem bude všechno, ale ještě musím dofinišovat jeden menší web. Yuhů se stejnému tématu věnuje - Špatný směr webdesignu? a taktéž i Marek Prokop - Hledá se kvalita webu

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)