Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Třísloupcový layout a posunovací sloupec za pomoci banneru

17. 03. 2004 - 22:15

Už se mi sem tam něco zadaří pomocí CSS udělat, ale v práci jsem narazil na následující problém. Mám třísloupcový layout, ve kterém chci zobrazovat banner. Bohužel banner se speciálním chováním.

Banner se bude občas zobrazovat a občas nebude. Jestli je banner na stránce zobrazen nebo ne nelze poznat na straně serveru (kód banneru se vkládá až při zasílání stránky klientovi).

Banner se bude zobrazovat nad pravým sloupcem, a když bude na stránce zobrazen, tak se pravý sloupec posune směrem dolů. Banner má ale větší rozměr než pravý sloupec! Takže o 100px ještě přesahuje do prostředního sloupce (text, který je v prostředním sloupci musí banner pěkně obtékat).

Nejprve jsem chtěl využít pěkného třísloupcového layoutu od pixyho a banner tam nějak fláknout. To se mi bohužel nepodařilo. Když už banner přesahoval, tak nebyl obtékán v prostředním sloupci.

Snažil jsem se to tedy vyřešit způsobem vlastním. Bohužel zde narážím na problém, který je elegantně řešen v A List Apart - Faux Columns za pomoci obrázku. Toto řešení mi ale nepomůže, protože potřebuji, aby mi text prostředního sloupce do pravého nepřetékal (tomu obrázek nezabrání).

Po konzultaci s Yuhůem jsem nakonec dospěl k funkčnímu prototypu, který můžu vesele zaimplementovat. Díky za pomoc!

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)