Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Google SketchUp 8

06. 09. 2010 - 07:09

Grafický editor, který umožňuje kreslení ve 3D snad tím nejjednodušším způsobem, jaký jsem poznal. Nyní je k dispozici již osmá verze programu. Pojďme se podívat na novinky, které Google SketchUp 8 přináší.

Modelování v kontextu

Nová verze Google SketchUp 8 je ve znamení lokální tvorby. V předchozí verzi bylo možné importovat černobílé satelitní snímky. Nyní je import v plných barvách a ve větším rozlišení.

Budovy si můžete načrtnout přes Google Building Maker, pak ji uložit do Google Warehouse a následně importovat do Google SketchUp a pokračovat v kreslení. Po doplnění detailů můžete použít obrázky z Google Street View a nový výtvor si prohlédnout v Google Earth.

Google SketchUp 8 - geo funkce

Novinky ve verzi Google SketchUp 8 PRO

Nástroje pro objektové modelování (solid tools)

Všechny uzavřené objekty je možné kombinovat. Slučovat, odečítat nebo rozdělit na tři části (část prvního, druhého objektu a třetí část jejich průnik). Ve vlastnostech jednotlivých objektů máte také možnost vidět jejich objem.

LayOut 3

Vytváření 2D snímků z 3D objektů je ještě snažší. Do LayOut 3 byl doplněn precizní posun jednotlivých objektů ve výkresu, můžete si vybrat libovolný styl čar. Kromě inteligentního kótování je možné nyní označovat i všechny úhly. A posledním ulehčením je export do AutoCAD 2010.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související