Milan Kryl

Kryl Blog - RSS

Webeena - nové eStránky

09. 10. 2007 - 09:15

Do práce mi přišel výmluvný dopis - Byl jsi vybrán. Čekal jsem za tím boudu, ale ne takovou, jaká přišla :) Tajemný hrad v Karpatech vydal své tajemství. Odhalil jsem kousek zajímavé nové služby.

Webeena - úvodní stránkaSystémy pro publikaci na webu mají již dlouhou minulost. Nakonec se velmi populární staly blogy, kde si každý teenager tvoří a píše, co ho právě zrovinka napadne. Pro firemní použití je občas blog také vhodný, ale ne ve všech případech. Co když jste jen začínající živnostník a chcete být vidět online?

Odpovědí je Webeena

Nový systém, který vznikl za spolupráce společnosti Ataxo a slouží k jednoduchému publikování na internetu. Za celým projektem stojí jmenovitě:

  • Duchovní otcové: Pavel Doležal, Petr Dejm
  • Vedení projektu: Jan Bien
  • Vývoj: Jakub Havel, David Tomšík, Michal Čevela, Lukáš Havrlant
  • Grafika: Miloslav Lešetický aka Plaváček
  • Doplnění šablon: Vojtěch Kohout, Jakub Krčmář
  • Odborná asistence: Matěj Novák
  • hradvkarpatech.cz: Dominik Diviš, Miroslav Rojek, Pavel Flégl

První dojmy

Celý systém je pěkně vyřešen za pomocí javascriptové vrstvy, která se zobrazuje nad samotným obsahem. Po přihlášení menší okýnko nabízí možnosti pro editaci a další přidávání stránek. Tento box je možné přesouvat libovolně po stránce, aby nezakrýval přesně tu část stránky, kterou potřebujete vidět.

Pro vzhled je možné vybrat některý ze spousty pestrobarevných vzhledů. Zatím není možné vytvořit šablonu s vzhledem zcela vlastním, ale předpokládám, že bude někde v dlouhém TODO.

Obrázky projektu Webeena

Webeena Webeena Webeena Webeena Webeena Webeena

Jak začít?

Pokud se chcete na celý projekt podívat sami požádejte si o pozvánku.

 

Tip: Krátké zprávy a zajímavosti (rychlý přístup https://kryl.info/kratce)

Související